Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste Rechtswinkel,

Naar aanleiding van het volgende stuur ik u deze brief. De bedrijven noem ik A en B

Ik woon al 18 jaar in een eigen huis.
Familie woonde hier voor mij. Toen ik hier ben gaan wonen heb ik rekeningen overgenomen
van de firma A 'verwarming'. Ik heb iedere 3 maanden rond €33,-- betaald voor 18 jaar
en mijn familie al 12 jaar.

In al die jaren ben ik in de veronderstelling geweest dat ik dat betaalde voor 'verwarmingskosten' iets van de gemeente net zoals Waternet.

2,5 Jaar geleden werd de boiler brandgevaarlijk. Er was een kortsluiting ontstaan
en stopcontacten begonnen te smeulen. Gelukkig waren we thuis. We hebben toen de boiler vervangen. Deze bleek 40 jaar oud te zijn, kalkaanslag waardoor deze veel minder rendement gaf en de thermostaat was stuk waardoor deze veel te heet werd. Al met al rede genoeg om een nieuwe boiler aan te schaffen.
Ik was me niet bewust van het feit dat A de verhuurder was en een nieuwe boiler zou moeten installeren immers ik heb in al die jaren nog nooit een bericht ontvangen van Feenstra. Wij hebben zelf een boiler gekocht en laten installeren voor
€ 1200,-- !

Nu willen we de moedergashaard hier gaan vervangen voor een cv ketel. Veiliger ivm koolmonoxide. Wij zijn gaan informeren bij A. Door mailcontact ben ik erachter gekomen dat we ook een boiler bij ze huren?
Ik heb ze toen direct voorgelegd dat ik dat niet wist, nooit bericht ontvangen en dat ik als ik via hun een cv ketel zou laten aanleggen (€5795,--) een coulance regel zou kunnen treffen ivm de boiler die eigenlijk van hun was.

Hun antwoord is nee, zij vinden dat ik had moeten weten dat ik bij hen huurde. Klopt, maar zij zijn nalatig geweest met de huurder/klant af en toe te berichten, overzicht te sturen of wat dan ook
of om de boiler tijd te vernieuwen. Voor hetzelfde geld was ons huis afgebrand.. Vandaar dat ik u nu vraag om zich hierover te buigen om te zien of u mogelijkheden ziet dat er wel een coulance regeling komt. Bv een fikse korting op het installeren van een cv ketel.
Een adviseur van B vindt dat ik zeker een coulance regeling moet krijgen door nalatig van A (daar werkt A mee samen)
Alvast hartelijk dank voor uw tijd.

Met vriendelijke groet,

De installateur had u tijdig moeten informeren over het onderhoud van de boiler, dit is een nalatigheid in de overeenkomst die u destijds heeft afgesloten. In de voorwaarden staat meestal vermeld hoe te handelen over het onderhoud ervan. Als u het wenst wil daar wel mijn licht op laten schijnen. Heeft u nog vragen? Stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag