Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste juristen,

Ik zit met een vervelende kwestie op het werk. Ik werk al 13 jaar voor dezelfde werkgever en afdeling. Dit altijd tot volledige tevredenheid van de werkgever/leidinggevende. Sinds een maand of 8 heb ik een nieuwe leidinggevende die het vanaf dag 1 al liet blijken het niet in mij te zien zitten, voor zover ik weet is hier geen specifieke reden voor.
Na 2 maanden was ik toevallig aan de beurt voor een beoordelingsgesprek, Deze werd geheel onverwacht negatief. Ik heb het er niet bij laten zitten een tegenstuk ingediend. Hiermee kwam de beoordeling te vervallen en zou er in december opnieuw een beoordeling volgen.
Ook deze is negatief. dit keer wel verwacht, want haar gedrag naar mij toe is gewoon schandalig.
De opties die ik heb gekregen nu:
1. Zelf ontslag nemen.
2. verbetertraject ingaan. Ze deelde me al mede dat dit geen enkele zin heeft omdat ze mij geen kans geven om aan deze eisen te voldoen. De eisen zijn ook onrealistisch in mijn optiek.
3. Contract afkopen dmv een vaststellingsovereenkomst.

Ik heb ze een paar dagen erna medegedeeld dat ik de 2e en 3e optie wil overwegen maar nog zeker geen keuze te kunnen maken. Ze gaan nu voor mij de overeenkomst uitwerken en krijg ik volgende week gepresenteerd,

Nu wil het volgende het geval: ik heb een aantal dagen na het negatieve beoordelingsgesprek doorgewerkt (4 dagen) en daarna ben ik zowel psychisch als lichamelijk ingestort. (de welbekende druppel). Ik heb al aangegeven naar de bedrijfsarts te willen gaan omdat ik voel dat dit langdurige afwezigheid gaat worden (let op: heeft dus eigenlijk minimaal te maken met de negatieve beoordeling). De bedrijfsarts heeft pas over 3 weken tijd...
Nu zit ik met het volgende: ik ben psychisch niet in staat om op korte termijn een keuze te kunnen maken uit de optie verbetertraject of vaststellingsovereenkomst. Is het een mogelijkheid om deze keuze uit te stellen of vertraag ik daarmee ongeoorloofd de procedure omtrent de vaststelllingsovereenkomst? Het liefst had ik gewild dat de bedrijfsarts mij eerder zou zien zodat hij dit evt. kon onderbouwen richting werkgever, maar dat gaat dus helaas niet. Ik wil niet iets fout doen in de hele procedure maar een keuze maken voor mij nu is eigenlijk niet mogelijk. Graag jullie hulp.

Met dit alles adviseer ik u om juridische bijstand in de arm te nemen. Als u door geestelijke tekortkomingen géén duidelijkheid kan geven, is het tekenen van een overeenkomst niet rechtsgeldig. Desgewenst kan ik u juridisch bijstaan in dezen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw erg snelle reactie. Wedervraag: wie bepaald of ik geestelijk niet in staat ben om de keuzes te maken (zie hierboven). Ik vind zelf dat ik dat nu niet ben, maar wie heeft dat echte (neutrale) oordeel? Mijn werkgever vind het uiteraard dat ik dat wel kan, omdat ze spoedig van mij af willen..


Als uzelf niet psychisch niet in staat bent om te ondertekenen dan is een oordeel van een psycholoog een optie om uw geestelijke verstandhouding in kaart te brengen. U kunt ook enige bedenktijd voorleggen aan uw werkgever omdát u niet helder kunt denken op dit moment. Zélf ontslag nemen is geen optie omdat u dan géén WW krijgt. Uw overeenkomst beëindigen met een afkoopsom is mogelijk, máár als u dan in de WWB terecht komt (voormalig Sociale Dienst) dán heeft u kans dat u éérst uw afkoopsom zult moeten 'opeten'. Desgewenst, wil ik wel naar uw zaak kijken als u mij direct benaderd.

Beoordeel dit antwoord:

De WWB bestaat al een jaar of 4 niet meer ->is nu ParticipatieWet (bijstand). Of u daarvoor in aanmerking komt hangt ook af van uw vermogen en inkomsten van uw eventuele partner.

Wanneer u zich ziek meldt, dan bent u ziek. Wanneer de werkgever dat niet gelooft, dan moet hij de bedrijfsarts inschakelen. Tot dat moment bent u ziek.

U moet niets (onder)tekenen zo lang u ziek bent. tijdens ziekte mag u ook niet akkoord gaan met ontslag. Anders krijgt u en geen loon en geen uitkering (ook geen ziekengeld).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag