Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste,
Ik ben Nederlandse ook mijn ouders zijn Nederlands. De vraag is of ik ook een legitieme portie kan opeisen ook al hebben mijn ouders een testament opgesteld waar ik erfgename van ben. Het is namelijk zo dat mijn ouders het zo opgesteld hebben dat ik en mijn broer alles samen in vruchtgebruik erven. Echter met mijn broer kan ik niet omgaan. Dan heb ik liever een kleinere portie waar ik mijn eigen ding mee kan gaan doen, zonder regels en of inmenging van anderen. Is dit mogelijk? Met vriendelijke groet Karin Jacob

U heeft altijd tenminste recht op legitieme portie. Ik kan niet specifiek adviseren wat de nalatenschap en de omvang daarvan is. Als beide ouders overlijden dan bent u eigenaar en moet de nalatenschap verdeeld worden. Na lezing van het testament kan ik u volledig inhoudelijk adviseren.
Heeft u nog vragen ? Stelt u ze gerust.?

Beoordeel dit antwoord:

De legitieme portie(kindsdeel) kán worden omgezet in vruchtgebruik zodat de opbrengst daarvan aan de erfgenamen kan worden toebedeeld. De inhoud van het testament zal u nader voorzien van de nalatenschap. Als beide ouders zouden overlijden, dan bent u NIET zomaar eigenaar, zoals wordt medegedeeld aan u, want het testament kan anders bepalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

dan heb ik pech en zal ik de toekomstige erfenis maar weigeren....


Dat zou ik in uw geval maar niet doen. Want u heeft recht op de opbrengsten van het vruchtgebruik. Als u mij direct benaderd kan ik u voorzien van nadere informatie. Dit in verband met de privacy.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de info, mvg Karin


Eerst aan de hand van het testament kunnen conclusies worden genomen en kan pas goed worden geadviserrd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

advies is niet meer nodig, bedankt



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag