Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


goededag, wij hebben een bod gekregen voor ons huis en akkoord gegaan en koopovereenkomst getekend (nog niet bij notaris) het was eerst gezegd aan onze verkoopmakelaar dat aflevirings kan pas op april , eerst dat is misgegaan want wij hebben niet opgelet dat op overeenkomst staat datum van tekenen bij notaris, in februari wordt.
tweede probleem is , wij hebben van zolder heel mooie extra slaapkamer en badkamer gedaan, en wij hebben ons huis zo gepresenteerd. wij hadden geen vergunning voor maar alleen toestemming van andere bewoners (het is een portiek woning) handtekening. dat heb ik verteld aan de bouwkundige expert van tegenpartij. maar nu komen ze met, ( jullie hebben geen vergunning en m2 klopt niet, daaroom moeten jullie het huis aan ons verkopen voor 120 00 euro. Geaccepteerde biedprijs was 203 500! en makelaar zegt tegen ons dat moet geaccepteerd worden want jullie hebben het overeenkomst al getekend ! Ik vind dat allemaal zoo onzin, kunnen mensen zo jouw huis van jou nemen volgens hun gewenste bedrag, omdat wij de koopovereenkomst hebben getekend???
a.u.b. iemand dat soort regels weet kan gelijk mijn vraag antwoorden?

In het overeenkomsten recht is er een 'vergissing'clausule te vinden, waardoor de koopovereenkomst gewijzigd kan worden. De makelaar heeft het bij het onjuiste eind. Het is raadzaam dat u bezwaar maakt tegen de verkoop in verband met onjuiste verklaringen. Desgewenst, kan ik u bijstaan in deze casus, uiteraard zijn vragen van harte welkom.

Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp dat er een bouwkundige keuring is geweest; het resultaat daarvan kunnen de kopers gebruiken om van de koop af te zien. Ik begrijp dat u de expert van de bouwkundige keuring heeft verteld over het ontbreken van de vergunning, zodat de kopers het ontbreken van die vergunning kunnen gebruiken om van de koop af te zien. Het is natuurlijk wel slordig (en aan u te verwijten) dat bij de verkoop een onjuiste verwachting is gewekt over de status van de zolder. Het wel of niet kunnen gebruiken van deze slaapkamer en badkamer kan best cruciaal zijn voor de kopers.
Uiteraard hoeft u niet zomaar die lagere prijs te accepteren. De kopers proberen op die manier het probleem op te lossen, maar als u dat niet accepteert komt die koop niet tegen die lagere prijs tot stand. U kunt de kopers wel een voorstel doen om het probleem van het ontbreken van een vergunning voor het gebruik van de zolder te compenseren; ook kunt u voorstellen de onderzoekskosten te betalen en beiden van de overeenkomst af te zien.
Zij kunnen u niet dwingen met een lagere koopprijs in te stemmen.
Als u wilt kan ik u uiteraard in de aangelegenheid bijstaan. Ik ben advocaat gespecialiseerd in het vastgoedrecht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag