Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een stage contract getekend. Opleiding wordt betaald en als ik slaag moet ik 2 jaar voor dit bedrijf werken. Als ik mijn opleiding stop moet ik de kosten van de opleiding terug betalen. Nu is de opleider in mijn ogen nalatig met zijn begeleiding. Ik loop al 7 maand stage en heb al diverse keren mondeling aangegeven dat ik geen hulp krijg. Inmiddels doe ik dit schriftelijk en wil alleen zo verder communiceren ivm bewijs. Niemand weet hoe de opleiding werkt en er wordt steeds geroepen dat ik zelf initiatief moet nemen. Boeken en examens komen niet overeen en ze geven zelf toe dat het voor hun ook nieuw is en dat ze zoekend zijn hoe dit het beste te kunnen aanpakken.Ze komen nu aan om een lesplan te gaan maken. In mijn ogen is dit veel te laat en ze hebben mij gewoon 7 maand laten stage lopen (lees werken). Een lesplan had vooraf al klaar moeten zijn. Ik ben van mening dat als je iemand een opleiding aanbied er dan ook de capaciteit aanwezig moet zijn om dit aan te kunnen bieden en niet pas na 7 maand aan komen met een lesplan. De werksfeer en verhoudingen zijn scheef gegroeid. Ik ben mijn verplichtingen allemaal nagekomen en heb mijn inzet getoond. Ik wil van dit contract af en stoppen met deze instelling. Is dit genoeg grond om een stage contract te ontbinden zonder daarvoor de kosten te krijgen? Graag uw advies.

Als u vindt dat er goede gronden zijn die maken dat er een gebrek of tekortkoming is die u op grond van de overeenkomst wel mag verwachten moet u de stagebegeleider eerst in gebreke stelen en hem de kans geven zijn fouten te herstellen of tegen te spreken. Wat u wel of niet mag verwachten hangt samen met wat is afgesproken in de overeenkomst, wat u is verteld en wat er over het algemeen in deze werksfeer verwacht mag worden van vergelijkbare stagebegeleiders en stageplek. Ontbinden kan niet zomaar plaatsvinden om onder de verplichtingen uit te komen, daar is een toerekenbare wanprestatie ( en bewijs) voor nodig. U dient dus eerst uw grieven gemotiveerd te bespreken en een redelijke tijd te gunnen hier iets aan te doen. ( schriftelijk en aangetekend versturen)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Allereerst dank voor uw reactie. Gaat idd gebeuren. Bespreken wat ze willen gaan doen en tijd afspreken voor evaluatie. Wil ze nog 2 maand de tijd gunnen. Ben benieuwd naar andere reacties.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag