Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goededag,

november 2018 ben ik verhuisd vanuit een huurwoning van te Nijmegen. Bij de voorinspectie van de oplevering van de huurwoning werd schade geconstateerd aan het ''behang'' in de badkamer. Deze is door mij veroorzaakt, met een trekker (die normaal voor de grond wordt gebruikt) had ik op enkele plekken groeven van verschillende dieptes in het behang getrokken.

Bij dezelfde voor-inspectie werd door de complexbeheerder meteen gezegd dat hij afspraken in zou plannen om het te laten maken, zodat de volgende huurder er tijdelijk in zou kunnen trekken. Hij vertelde me dat het een ''paar honderd euro zou kosten''. Hij gaf mij de optie om een offerte te laten maken, maar vertelde dat dit vaak duurder uitviel dan wanneer er zonder offerte werd gewerkt. Ik heb getekend om deze kosten via incasso laten te betalen, zonder voorgaande offerte. De ''paar honderd euro'' indicatie vond ik wel oke, ik dacht tot 400 euro lijkt me wel schappelijk.

Maar vanmiddag is de incasso voldaan, en bleek de rekening 771 euro. Dit is in mijn ogen echt een belachelijk hoog bedrag voor de schade die ik heb aangericht, en ik vraag me dan ook af of ik daar nog tegen in kan gaan.

Met vriendelijke groet,

anoniem

De kosten moeten allerminst de daadwerkelijke schade dekken om deze te mogen vorderen. vandaar dat het van belang is om hier bezwaar op te maken en om de werkelijke kosten op te vragen en vandaar zorg dragen dat deze kosten worden aangepast, waarmee ik u desgewenst juridisch kan bijstaan, maar heeft u nog vragen, stel deze dan gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Jeroen, bedankt voor je antwoord. Ik zal morgen bezwaar maken bij mijn huurder tegen de kosten. Ik heb eerder al aangegeven de factuur van de kosten met specificatie te willen ontvangen, dus daar ga ik morgen ook meteen achteraan. Ik zou je hulp daarbij erg waarderen, hoe zou dat precies in z'n werk gaan?


Als u mij direct benaderd (button onder mijn naam) kan ik u middels email nader berichten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag