Stel vraag

Particulier


Ik heb in 2017 een rechtzaak tegen mijn ex werkgever aangespannen voor ontslag op staande voet. Deze gewonnen. Rechter besloot advocaat kosten voor beide eigen rekening. Nu betaalde de werkgever niet na uitspraak direct uitvoerbaar. Mijn advocaat heeft deurwaarder ingeschakeld. Ik heb mijn advocaat €6500 betaald. Nu wilt mijn advocaat extra geld ivm werkzaamheden om mijn geld te krijgen. Nu via gerechtsdeurwaarder extra kosten €2400 Zijn deze kosten niet voor mijn ex werkgever ivm het in gebreken blijven van betalen? Ik ben hier erg van van slag want hoopte dat Ik dit achter me kon laten. . Kan iemand mij helpen met advies?

De kosten die betrekking hebben op de tenuitvoerlegging van een vonnis / beschikking van de rechtbank komen voor rekening van de veroordeelde.
Ik kan niet beoordelen of het bedrag van € 6.500,00 een juist bedrag is. Welke afspraken zijn gemaakt met de advocaat?
Dat geldt ook voor de € 2.400,00 voor de extra kosten van de gerechtsdeurwaarder. Welke afspraken zijn gemaakt met de deurwaarder?

Ik kijkt dat aan de hand van de stukken graag - zonder kosten - voor u na.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Een bedrag van 6.500,00 Euro voor de advocaat kan kloppen. Wel heeft u recht op een (uren)specificatie. U kunt dan controleren of dat terecht is. Wanneer de declaratie niet klopt kunt u bemiddeling vragen van de Deken van de Orde van Advocaten.

Een bedrag van 2.400,00 Euro voor de executie lijkt me (extreem) hoog. u kunt vragen waarvoor dit geld is? De executiekosten kunnen verhaald worden op de werkgever. Wanneer die geen verhaal biedt, dan blijven die voor uw rekening.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag