Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte jurist,
Ik heb ruime borg en 1 mnd huur betaald, Contract ontvangen, mezelf (op de sleutelophaaldag) alsnog bedacht en dit contract(oa bepaling 2mnd opzegtermijn) daarom niet ingevuld, ondergetekend en teruggestuurd naar verhuurder. Aan hem annulering gemeld. Welk bedrag kan de verhuurder nu van mij inhouden? Kan ik evt restant terugvorderen via huurcommissie?
Dank voor uw info, W.

Voor het tot stand komen van een huurovereenkomst is het niet vereist dat er een getekend contract is. De huurovereenkomst kan ook mondeling tot stand komen. Het lijkt me dat u reeds mondeling een huurovereenkomst tot stand heeft doen komen door reeds de betaling van de eerste maand huur en de borg te doen (normaliter gebeurt dat pas na ondertekening van het huurcontract). Ik kan me daarom voorstellen dat uw verhuurder zich er op zal beroepen dat er reeds een huurovereenkomst tot stand is gekomen en u de huurpenningen verschuldigd bent geworden. U kunt terstond de huurovereenkomst tegen de eerst mogelijke datum opzeggen (een en ander afhankelijk of er een minimale vaste huurperiode is overeengekomen) zodat u in dat geval de huurpenningen over de opzeggingsperiode verschuldigd bent.

Beoordeel dit antwoord:

Er is een contract aanwezig, een afdwingbare overeenkomst , ook al heeft u nog niet getekend. verhuurder mag maximaal vorderen van u twee maanden opzegtermijn met een maand huur omdat u tegen het einde moet opzeggen en de eerste dag al is verstreken. Als verhuurder geen schade lijdt omdat hij direct weet verhuurt mag u de borg terugvorderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag