Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer/mevr,
Indien ik bij een volgend hospitacontract naast t tekenen voor een bovenverdieping tevens teken voor ''gebruik van de rest van de woning'' voor een bepaald bedrag. En ook moet tekenen op een papier waarop de verhuurder aangeeft dat ik dien te beseffen dat de gaskachels al jaren niet zijn nagekeken en het risico op gezondheidsklachten voor mij is... Is die rest van de woning dan eigenlijk wel verhuurbaar? Dien ik dit bepaalde bedrag dan eigenlijk wel te betalen?
Dank, W.

Als u een contract aangaat, en daarmee een betalingsverplichting aangaat, dan bent u ook gebonden aan de daaruit voorkomende (financiƫle) verplichtingen. Indien een gehuurde woonruimte een gebrek vertoont, kunt de verhuurder daarop aanspreken. Het is voor de verhuurder niet mogelijk gezondheidsrisico's voor gebreken waarvoor hij als verhuurder moet instaan, contractueel uit te sluiten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Indien de gaskachels gewoon functioneren, alleen geen recente onderhoudssticker tonen, kan ik de verhuurder dan op een gebrek/nalatigheid aanspreken? Of valt dit onder mijn verantwoordelijkheid?

Is de verhuurder in principe verantwoordelijk voor gezondheidsrisico s? Volgt uit uw teniet-verklaring van het ondertekende (risico--)papier, dat mijn extra betalingsverplichting vervalt?

Kan ik de verhuurder ook over 3 maanden ook nog hierop aanspreken en dan weigeren het bepaalde bedrag te betalen?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag