Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb laatst hier een vraag gesteld over de toeslagen en bijstand ik moest helaas een uit kering aanvragen en met toeslagen zat ik boven de vermogensgrens en mijn vraag was moeten ze die toeslagen er niet aftrekken omdat dit eigenlijk een tegemoetkoming is het antwoord van een van jullie was:

Dat moet de gemeente aftrekken als verkapte inkomsten, u zal daar wel van op de hoogte worden gesteld. U kunt dit vinden in het Sociaal Zekerheidsrecht.

dat zou in houden dat ik onder de vermogensgrens zat dus uitkering ik na de gemeente met dit verhaal en het antwoord van hun is:

De huur- en zorgtoeslag vallen onder de Awir (Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen).
In artikel 31 (middelen) lid 2 aanhef en onder d (van de Participatiewet) staat het volgende:

2. Niet tot de middelen van de belanghebbende worden gerekend:
d. tegemoetkomingen in de zin van de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen;

Aangezien de huur- en zorgtoeslag niet tot de middelen (=is inkomen en vermogen) worden gerekend, worden deze niet meegenomen in de interingsberekening.

Ik heb in de berekening van je vermogen géén rekening gehouden met toeslagen.
En bij het interen van je vermogen houden wij daar dus ook geen rekening mee, omdat het niet tot je 'middelen' behoort.


dus het komt er op neer dat wat op je bankafschrift dik gedrukt staat als saldo dat tellen hun als vermogen en ook al heb je toeslagen deze worden daar niet van afgetrokken.

wie heeft er nu gelijk een van jullie juristen of de gemeente en ik moet het heel duidelijk onderbouwd hebben want ze houden mij nu al een jaar aan het lijntje en telkens komen ze met wat ander

vriendelijke groeten

Vermogen is dat wat je als saldo hebt op onder andere betaalrekening en spaarrekening. Dat vermogen wordt meegeteld bij het berekenen van de hoogte van de uitkering. Het maximale eigen vermogen voor alleenstaande zonder kinderen is 6.120 E, voor alleenstaande ouder met kinderen 12.240 E . Voor gehuwden/samenwonenden met en zonder kinderen geldt zelfde bedrag.
Voor de berekening van uw uitkering worden de bedragen die u krijgt aan huurtoeslag, zorgtoeslag, eventuele kinderopvangtoeslag etc niét meegeteld. Dat wat de gemeente schrijft klopt dus.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag