Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,
Winter 2016/2017 hebben wij een tuinman gevraagd om een offerte en tekening uit te brengen voor onze nieuw aan te leggen tuin (hij heeft hiervoor iemand extra meegenomen om naar onze tuin te kijken). Op 7 februari 2017 ontvangen wij hiervoor een offerte en een tekening. Wij zijn niet enthousiast en besluiten niet met hem in zee te gaan. We hebben bij hem aangegeven om de tuin op te schorten naar winter/zomer 2018 ivm andere werkzaamheden, daarnaast dat we niet heel enthousiast werden van zijn offerte en de daarbij behorende tekening. We hebben het contact niet meer verder opgepakt en zijn met een andere partij in zee gegaan feb 2018. Eind december 2018 staat deze tuinman ineens voor onze deur. Hij wil alsnog geld voor de tekening ontvangen en zegt dat we dit mondeling overeengekomen zijn. Ondanks dat we ons wel kunnen voorstellen dat je hiervoor zou kunnen betalen, hebben wij dit volgens ons niet afgestemd. Het staat tevens niet vermeld op de offerte, die we tegelijk met de tekening hebben ontvangen. Deze tuinman houdt zich vast dat we een mondelinge overeenkomst hebben en geeft aan het hier niet bij te laten zitten. We kunnen het ook nergens in de emailwisselingen terugvinden. Hoe goed staat hij en wij in ons recht?

Een mondelinge overeenkomst moet direct aanvaard worden, tenzij, deze naderhand schriftelijk bevestigd wordt. Is dit niet het geval, dán staat u in uw recht. Vragen? Stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Het gaat erom of deze aannemer in zijn offerte welke niet is aanvaard overigens, de kosten van uitwerking en voorrijkosten heeft genoemd als kosten die sowieso zullen worden doorbelast ongeacht aanvaarding van de overeenkomst en dat is niet zo dus hoeft u niet betalen. Dit moet u echt vooraf kenbaar worden gemaakt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag