Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik krijg binnen kort een iva uitkering. Ben dan 1 jaar ziek. Heb dus geen reintegratieverplivhting en ook geen duurzaam inzetbare arbeidscapaciteit. Nu stelt de werkgever voor middels een vaststellingsovereenkomst het dienstverband met wederzijds goed bevinden te beƫindigen. Heb hierover contact gehad met het UWV en zij geven aan dat dit niet mag omdat volgens de wet Poortwachter de werkgever gedurende 104 weken de werkgever blijft.

Geldt dit ook bij een al toegekende IVA? Er is immers geen herstel te verwachten en inzetbare arbeid. Nu met een vaststellingsovereenkomst uit elkaar gaan geeft mij ( en de werkgever) rust in deze toch al moeilijke tijd.

Ik weet nu niet meer wat mag en kan. Kunt u mij hierover informeren?

Bij ziekte heeft u ontslagbescherming gedurende 104 weken. Tijdens die periode mag de werkgever de arbeidsovereenkomst niet opzeggen.

Na 52 weken kan de werkgever u wel een vaststellingsovereenkomst (VSO) aanbieden. Immers het dienstverband is zinloos en de mogelijkheid van re-integratie alleen puur theoretisch.

Wanneer de werkgever de arbeidsovereenkomst opzegt heeft u recht o peen transitievergoeding (TV). Deze TV is over een jaar hoger dan nu. Bij een VSO moet u er op letten dat de werkgever de juiste TV toekent. U kunt de hoogte van de TV berekenen via rekenprogramma`s, die u op internet kunt vinden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag