Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste...,

stel dat ik een ondernemer een offerte laat opstellen om een schuur op mijn grond te bouwen.Ik geef een budget, hoe groot het moet zijn etc. Wanneer de ondernemer zijn offerte af heeft, wil hij dat doorgeven maar ik ben voor een bepaalde tijd afwezig, dus bepaald hij zelf te gaan bouwen, zonder mijn goedkeuren van het plan o.i.d. Wanneer ik terug ben, zie ik een schuur op mijn grond staan, lelijk en ook nog kleiner dan dat ik had gewild, omdat het budget achteraf toch te weinig was. Ik ga dat niet betalen omdat ik mijn zegen nog niet had gegeven en omdat het er niet uit kwam te zien zoals ik had gewild.
Maar zijn er alsnog rechtsgronden waarop de ondernemer zich kan beroepen om alsnog een vergoeding te kunnen krijgen voor zijn kosten?

Wellicht een beetje een vreemde vraag maar ik hoop dat iemand zo vriendelijk is het te kunnen beantwoorden.

Vriendelijke groet

Uiteraard, als er géén akkoord is dan kan men niet zomaar zelfstandig gaan bouwen. Er zal éérst een overeenkomst tot stand moeten worden gebracht alsmede de opdracht daarvoor. Vragen? Stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

De vraag is zijn er toch nog rechtsgronden in verweer die de aannemer kan opwerpen en dat is zo. De uitleg van de inhoud van de overeenkomst vormt hier het begin, de aannemer kan het mondelinge besprokene anders hebben begrepen door uw toedoen of doordat u samen vage termen en toezeggingen aan elkander hebt gedaan . Dat lijkt echter niet aan de orde en daarom vindt u dat het gebouw moet worden afgebroken op zijn kosten en dat u uw geld of de aanbetaling terug wenst . Dat laatste kan een onredelijke eis zijn omdat de schade plus de werkzaamheden plus de vergoeding , dat al tezamen, de mate waarin u bent verrijkt als het bouwsel blijft staan , overtreft . In de rechtspraak zijn wel gevallen bekend waarin een kleine afwijking de eis van herstel naar de oude situatie onredelijk werd geacht en /of zonder echt belang.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag