Vraag

Goedendag,

Ik werk enige tijd bij een bedrijf welke zijn panden huurt. De panden hebben meerdere huurders. De verhuurder heeft een bedrijfsrestaurant. Tot voor kort mochten we daar gewoon gebruik van maken door er te gaan zitten, ook als we niets kochten. Nu heeft de verhuurder besloten om een consumptie te verplichten. Ons bedrijf gaat (met enige protest richting de verhuurder) mee in dit beleid en geeft nu aan richting de werknemers dat we ook in een mooie bosrijke omgeving zitten waar we onze lunchwandeling kunnen houden met onze eigen meegebrachte eten.

Mag dit? Ik zag op het arboportaal dat speciale ruimtes moeten geregeld worden. https://www.arboportaal.nl/onderwerpen/speciale-ruimten

In hoeverre is dit door de wet geregeld? Nu hebben we met een aantal collega's een spreekkamer gereserveerd om samen te lunchen, maar dat kan niet elke dag, soms is die spreekkamer al geboekt voor vergaderingen.

Vandaag een mail gehad waarbij het erop lijkt dat mijn werkgever zich neerlegd bij het besluit van de verhuurder. Ik begrijp dat de verhuurder dit kan doen, maar is onze werkgever dan nog niet verplicht om te zorgdragen voor een goede lunchruimte om te pauzeren?

Deel deze vraag

3 Reacties

3 De informatie op Arboportaal is juist. Uw werkgever komt deze verplichting niet (meer) na. Of hij moet een andere afspraak met de verhuurder maken of hij moet binnen zijn eigen ruimtes een lokaal vrijmaken voor de lunch. Uiteraard mag hij ook de kosten van het verblijf in de betaalde kantine/restaurant vergoeden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
De werkgever geeft aan dat hij volgens de wet acteert en hij in principe dit zo mag doen. Dus mijn vervolg vraag: Voldoet de werkgever aan de wet doordat hij een betaalde ontspanruimte aanbied? Lees: De gebruiker kan er alleen naar toe als die een consumptie koopt?
Zie mijn vorige antwoord. Ik adviseer u bij verdere vragen/problemen, liefst samen met uw collega`s, zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm