Vraag

Wij zijn op 17 april 2017 bij een keukenzaak geweest, we wilden een keuken uitzoeken,
de verkoper maakte met een computerprogramma een keukenopstelling naar onze wensen.
in de keukenzaak hebben we niks getekend,
Aangezien de keukenboer niet zelf plaatst moesten wij een externe aannemer inhuren ivm plaatsen van de keuken.
Deze intussen gevonden en omdat de plaatser nog geen tijd had om te komen plaatsen werd de plaatsing uitgesteld.
de keukenboer in kennis gesteld en die wilde in een mail van 23 - 04 - 2017 paragrafen op de offerte hebben en de tekst IK GA AKKOORD MET DEZE OFFERTE.
dit via mail akkoord gegeven.
De plaatsing uitgesteld naar ongeveer september oktober 2017.
In Juni 2017 krijgen mijn te horen dat zijn baan komt te vervallen , dit telefonisch doorgegeven aan de keukenboer die dat bij deze de keuken niet door kan gaan ivm met dreigend ontslag.
desbetreffend persoon was niet aanwezig een andere collega zou het aan haar doorgeven.
daar van uitgegaan dat de verkoop niet doorging.
1 jaar na dato telefoon gekregen dat de keuken opgehaald moest worden in het magazijn.
Daarbij vertelde ze ook nog dat wij 11 oktober 2017 een mail hebben ontvangen dat de keuken klaar stond , deze mail hebben wij nooit ontvangen.
Aangetekend brief ontvangen op 25 - 07 - 2018
waarin staat dat wij 50 % annuleringskosten moeten betalen.
Hier een aangetekende brief teruggestuurd op 30 - 07 - 2018 dat wij niet akkoord gaan met de 50 % annuleringskosten, dat wij begrijpen dat er kosten gemaakt zijn en wij best bereid om een gedeelte van de kosten te vergoeden.
Hierop nooit een antwoord op gekregen en vandaag 02 - 02 - 2019 een brief ontvangen van een justitieel incassobureau of wij binnen 10 dagen het volledige bedrag van de keuken + incassokosten dus geen 50 % moeten betalen
wat kunnen wij hier aan doen ???????

Deel deze vraag

2 Reacties

Uiteraard is het raadzaam om deze kwestie aan te pakken. Een jaar na aankoop ineens komen met een rekening gaat alle redelijk en billijkheid te buiten. Annuleringskosten zijn dan ook niet meer van toepassing. Het is dan ook raadzaam om hier nader op in te gaan, desgewenst kan ik u hiermee van dienst zijn. Vragen? Stel ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Voorop gesteld moet worden dat koop koop is, en dat een eventuele toekomstige omstandigheid zoals ontslag in uw riscosfeer blijft. Wel is er de mogelijkheid om de koop te vernietigen wegens dit feit ( toekomstig onvoorziene omstandigheden). Tot slot : 50% ontbindingsschade in deze fase kan aan de hoge kant zijn. Er moet namelijk rekening gehouden worden met het feit dat verkoper apparatuur kan verkopen en wellicht de gehele keukenopstelling, al wordt dat moeilijker naarmate er meer op maat is gewerkt en niet standaard. U kunt wel wat hulp gebruiken met het naar beneden brengen van de ontbindingsschade zoals verwoord in de algemene voorwaarden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm