Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste heer/mevrouw,

Mag een werkgever 'zomaar' de dagen dat je normaal gesproken werkt naar eigen inzicht veranderen? De werkgever geeft aan dat dat moet omdat de werkpakketten veranderen. Alle dagen even druk ipv piekdagen op Dinsdag, Donderdag en Zaterdag.

Pers. situatie: Ik heb een contract voor onbep tijd van 13 uur per week [dit staat ook zo omschreven in mijn contract]. Maar werk al jaren alleen op Dinsdag en Donderdag.

Jaren terug moest ik akkoord gaan dat ik dus alleen nog maar de dinsdag en donderdag zou werken. Nu moet ik akkoord gaan dat ik Di, Wo, Do, Vr, en Zat beschikbaar ben. En als ik dat niet zou zijn gedocumenteerde redenen [2e werkgever, een studie, medische beperking via bedrijfsarts, of mantelzorger] overleggen.
Maw het zou kunnen zijn dat ik ipv 2 hele dagen 5 hele korte dagen van 2, 5 uur moet komen. Met een totale reistijd van 2 uur 20 per dag is dat geen pretje.

Op de zaterdag werk ik bij het zelfde bedrijf onder ander contract. Dus die kan ik weerleggen als zijnde 2e werkgever. Op de vrijdag ga ik [ongedocumenteerd] stage kopen bij een ander bedrijf. Vrijwillig en onbetaald.

Ik weet dat na 13 weken meer uren er een rechtsvermoeden ontstaat dat je arbeidsomvang aangepast dient te worden. Geld dit ook voor wanneer je werkt? Is mijn contract onder de huidige omstandigheden van alleen op Di en Do werken ook aangepast aan de werkelijke situatie? Zei het [nog] niet op papier.

En mag een werkgever zomaar een hele database opbouwen van allerlei vrij persoonlijke informatie. Ziekte, mantelzorg, andere werkgever, etc.

Met vriendelijke groet.

Nee, uw werkgever mag de arbeidsomstandigheden niet zomaar eenzijdig wijzigen. Uw belangen wegen daar zeker in mee en uw werkgever zal daar dus rekening mee moeten houden. Verder mag uw werkgever alleen noodzakelijke gegevens registreren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag