Vraag

Bij de overgang naar een andere werkgever , is er een studieovereenkomst getekend, waarbij terugbetalingsverplichting alleen noodzakelijk is als er sprake is van ontslag op staande voet of op verzoek van de werknemer het arbeidscontract wordt beëindigd. Voor iedere maand dat het dienstverband korter heeft geduurd dan een x-aantal maanden, dient hier een deel van te worden terug betaald. 1 dag voor het verstrijken van de proeftijd wordt eenzijdig, zonder expliciete reden het dienstverband door de werkgever beëindigd. Zonder uitbetaling van salaris over deze proeftijd( 1 maand) Salaris wordt pas uitbetaald bij het terugbetalen van de studieschuld. Deze zou aan de vorige werkgever worden betaald staat op schrift. Nu is er door de nieuwe werkgever niet aan de oude werkgever betaald en wordt de studieschuld in zijn geheel op mij verhaalt. Hoe verkrijg ik mijn salaris en de oude werkgever aansprakelijk om te betalen aan de vorige werkgever?

Deel deze vraag

1 Reactie

U dient de nieuwe werkgever schriftelijk in gebreke te stellen om alsnog binnen x dagen de schuld te voldoen, bij gebreke waarvan u hem aansprakelijk stelt voor de gemaakte en nog te maken kosten. Daarbij vordert u uw salaris te betalen binnen x dagen inclusief de wettelijke verhoging en wettelijke rente. Mocht de nieuwe werkgever weigeren neemt u dan direct contact met mij op voor verdere hulp.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm