Vraag

Mijn partner en ik gaan uit elkaar, we hebben een samenlevingscontract en er is een kind. Nu wordt er bij een mediator een oudrschapsplan vast gelegd. Daarbij hoort vaak een convenant maar mijn vriend vind de kosten dan te hoog oplopen. Stel nu dat wij samen een convenant opstellen en deze ondertekenen hij uiteindelijk de gemaakte afspraken niet na komt hoe rechtsgeldig zijn deze papieren dan? Wordt een ouderschapsplan altijd bij de rechtbank bewaard of is dit alleen in het geval van een huwlijk?

Deel deze vraag

1 Reactie

Als u samenwoont hoeft u voor het ouderschapsplan niet naar de rechter. Wel is het verstandig om het ouderschapsplan vast te leggen in een akte dat kan een notariƫle akte zijn of een onderhandse waarin duidelijk staat omschreven wat de afspraken zijn en eventuele gevolgen van niet nakoming van de afspraken. Ontstaan er later toch problemen? Bijvoorbeeld met het betalen van kinderalimentatie? Dan zijn er in ieder geval meer mogelijkheden om dit op te lossen.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm