Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemorgen,

Mijn man (sinds eind 2018 zijn wij GP aangegaan) betaald aan zijn ex - vriendin maandelijks € 300,00 aan kinderalimentatie voor hun zoontje van 7. Zoontje komt elke vrijdag en om het weekend het hele weekend bij ons, deze regeling zijn zij onderling overeengekomen en verloopt prima, net zoals de 50/50 verdeling in de vakanties.

Dit bedrag is door haar vastgesteld, zij heeft er wel een berekening op los gelaten, maar hier zijn geen bewijzen voor. Mijn man vond dit een prima bedrag, het ging tenslotte om zijn zoon. Hij had toen ook geen woonlasten omdat zij in hun woning verbleef en hij bij zijn ouders.

Zij hebben de woning verkocht, deze is door haar ouders gekocht zodat zij er kon blijven en zij moest wel huur betalen. Mijn man en ik hadden tijdelijk een huurhuisje dus ook hij heeft weer meer lasten.

Zij werkte als ZZP-er, maar door eigen toedoen is haar opdracht niet verlengd. Zij heeft een tijdje geen werk gehad, sinds een paar maanden werkt zij ongeveer iets van 10 uur per week. Dit is bewust, zij wil ook niet meer werken, vindt het wel goed en het kan ook allemaal omdat zij sinds kort ook samenwoont met haar vriend en deze voornamelijk voorzien in hun levensonderhoud omdat hij een heel goed inkomen heeft.

Ondertussen hebben wij een huis gekocht en nog iets meer vaste lasten gekregen dan dat wij hadden.

Wij wilden al eerder bekijken of de alimentatie aangepast kon worden, maar toen had zij ineens geen werk meer en waren we bang dat hij misschien meer moest betalen. Indien zijn ex meer zou werken zou haar inkomen beter zijn dan dat van hem.

Wij zijn van mening dat de KA wel naar beneden kan, maar als er een berekening plaats gaat vinden, wordt er dan wel rekening mee gehouden dat zij uit eigen beweging minder is gaan werken ? Het zou raar zijn als hij (wij) hiervoor op moeten draaien.

Ja , de moeder moet zeker ook werken. Ik kan uw man ter zake bijstaan en zijn belangen behartigen en een alimentatieberekening maken.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag