Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


ik krijg van de gemeente amsterdam geen parkeervergunning voor onbepaalde tijd. zij geven aan dat ik over een eigen parkeervoorziening beschik. het stukje grond voor mijn huis is verhard. buren die ook een dergelijk stukje grond hebben maar dat als tuin hebben ingericht krijgen wel een parkeervergunning voor onbepaalde tijd.
hier komt bij dat mijns inziens het stukje grond voor mijn huis te klein is. de total lengte is 5 meter. ik gebruik dit ook als (enige) vrije doorgang tot mijn woning. er is dus onvoldoende resterende ruimte voor een parkeerplaats.
ik ga bezwaar maken en wil graag hulp bij het bepalen van de juiste argumenten. ik heb al een concept bezwaarschrift gemaakt.

Interessant, is er een inritvergunning verleend ter plaatse?

De parkeerverordening van Amsterdam is ruim in de interpretatie:

stallingsplaats: plaats, juridisch, feitelijk of planologisch bestemd of bedoeld om motorvoertuigen te stallen, gelegen buiten de openbare weg en niet voor het openbaar verkeer openstaand of toegankelijk

en

Bij de beoordeling van de vraag of een bewoner over een stallingsplaats en/of een belanghebbendenparkeerplaats beschikt of kan beschikken, wordt op grond van jurisprudentie uitgegaan van een ruime interpretatie. Onder ‘kan beschikken' wordt dus ook verstaan dat de aanvrager een stallingsplaats kan kopen of huren in de garage die hoort bij het blok(deel) waar hij gevestigd is. Het gaat daarbij niet om de vraag of men financieel in staat is een stallingsplaats te kopen of huren, maar om de vraag of er een stallingsplaats te koop of te huur is. In een vergunninggebied waarin het parkeren inpandig is georganiseerd en geen parkeervergunningen worden verstrekt, worden opvolgende kopers of huurders van eerste kopers of huurders zonder stallingplaats, geacht bekend te zijn met het gegeven dat er voor dat adres geen aanspraak bestaat op een parkeervergunning. Indien een bewoner een stallingsplaats niet als zodanig gebruikt of heeft gerealiseerd, komt dit voor risico van de bewoner. Gedacht kan worden aan de situatie dat een woning beschikt of behoort te beschikken over een garage of een parkeerplek maar dat deze voor andere doeleinden wordt gebruikt.

Heeft de vorige huurder of koper iets gezegd hierover? Als dat een verkoper was zijn er evt nog verhaalsmogelijkheden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag