Vraag

Goed 2 weken geleden bracht mijn man mijn gouden Omega-horloge, 'de ville' , met gouden armband naa de plaatselijke juwelier om de batterij te laten vervangen. Na ca 1/2 uur bracht mijn man me het horloge, ik deed het om mijn pols, deed boodschappen... .
Naar een bepaalde tijd constateerde ik dat het horloge het niet deed. Ik deed het af om de tijd bij te stellen enn constateerde toen dat het achterdekseltje , dat het horloge afsluit, miste.aangezien de winkels intussen gesloten waren en ... Wij de volgende dag bij onze kleinkinderen op moesten passen , waren we niet in de gelegenheid om naar de juwelier terug te gaan. We dachten , het dekseltje is misschien bij hem blijven liggen.
De juwelier had de batterij niet zelf vervangen, maar een nieuwe werkneemster.
Intussen weten we dat het dekseltje niet bij hem was. Het moet dus onderweg afgevallen zijn.
De juwelier zei dat het horloge al ouder was, en of wij eraan geprobeerd hadden en, en . Hij kon het Omega -dekseltje niet meer krijgen.
Wij hebben hem alle nodige gegevens van dit gouden horloge gegeven met het nummer van dit horloge etc. Nú zou het dus moeten lukken.
Eergisteren belde hij dat het horloge klaar was.
Hij had een vervangend dekseltje bijgewerkt.een Omega dekseltje zou hem ca 900,00 euro kosten.
Ik wil er even bij zeggen dat ik dit gouden horloge met gouden armband toen extra gekocht heb omdat ik allergisch op andere materialen aan mijn pols reageerde. Dit horloge kostte toen 8000,00 gulden. Een goedkoper gouden horloge, van Bouchard lukte niet. Aangezien ik extreem aan mijn polsen zweet , kwam er steeds vocht in het horloge. Dus die Omega was toen mijn enige oplossing.
In al die jaren heeft de juwelier de batterij vervangen. Ik heb een keer het gouden armband moeten vervangen vanwege slijtage. Dat heeft hij gedaan.
Dus ik had vertrouwen, dat ik nog lang mijn horloge kon dragen. Ik was wel verbaasd over zijn oplossing.
Intussen weet ik dat dit dekseltje iets bol is en met een duidelijke ' klik ' moet dichtgaan.
Ik wil eigenlijk mijn horloge terug met een origineel Omega dekseltje.
Het horloge heeft een waarde en zou zeker in waarde verminderen met een ' Ersatz' -dekseltje.
Verder weet ik niet uit welk materiaal het is en of ik dan niet weer die hevige allergische reacties aan mijn pols krijg.
Een lang verhaal .
Mijn vraag is : is de juwelier niet verzekerd tegen schade die in of door zijn zaak is gedaan ?
Tenslotte heb ik een compleet Omega horloge naar hem toe gebracht en nú ?
Heb ik niet recht op dat ik weer een compleet Omega horloge terug krijg ?

( ik hoop wel dat ik al mijn papieren over mijn horloge weer terug krijg .)

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Als de juwelier of zijn mederwerkers een fout hebben gemaakt, dan is er is reden om de schade die daardoor is ontstaan te laten vergoeden. Een vervangend maar niet gelijksoortig product is niet een optie in uw geval tenzij de juwelier ook de vermindering vaan de waarde aan u vergoedt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm