Vraag

ik heb een geschil met de belastingdienst ivm een ingebrekestelling (wet Dwangsom). Dit i.v.m. het te laat beslissen op mijn bezwaar. De belastingdienst heeft vervolgens het besluit genomen met dagtekening 20 december 2018 en op 31 januari jl. aangeboden bij PostNL. Deze brief is d.d. 2 februari jl. aangetekend bij mij bezorgd. De belastingdienst stelt nu dat de datum van de brief geldt en niet de datum van bezorging (6 weken later dus !). Wanneer ik de uitspraak heb ontvangen is volgens de belastingdienst niet van belang. De belastingdienst wijst mij op de uitspraak d.d. 3 januari 2018; rechtbank Arnhem-Leeuwarden: ECLI:NL:GHARL:2018:107. Maar hier ging het om een periode van 5 dagen i.p.v. 6 weken. Bovendien is er misschien andere jurisprudentie die weer anders uitvalt. Wat vindt u correct ?

Deel deze vraag

1 Reactie

2 De stelling van de Belastingdienst (BD) gaat alleen op wanneer het aannemelijk is dat men de brief ook op de datum van datering verzonden heeft. Wanneer de BD, aantoonbaar!, de brief pas 06 weken later verstuurt, dan is men in gebreke. Men is dan ook een gedeeltelijke dwangsom verschuldigd. U kunt dezer zaak, binnen 06 weken na de verzendingsdatum aan de Rechtbank voorleggen. De kans op succes is zeer groot.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm