Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


We hebben een deze dagen de schutting laten vervangen, omdat deze half omgewaaid is en het hout niet meer in goede staat is. Wij zijn koper en de buren zijn huurders van een woningbpuwvereniging. De buren willen niet meebetalen met de schutting omdat ze gaan verhuizen. We hebben de woningbouwvereniging gebeld en zij vertelden stellig dat een schutting kwestie tussen de huurders plaatsvindt. De woningbouwvereniging zegt dat ze 1 meter ergens vanaf de woning verantwoordelijk voor zijn en meer niet. Daarnaast heeft het nemen van juridische stappen geen zin, omdat we niks kunnen verhalen bij de woningbouw. We moeten dit met de nieuwe huurders bespreken. We kunnen ons voorstellen dat een nieuwe huurder bij verre weg niet gaat meebetalen voor 50%.
Mijn vraag is, klopt het wat de woningbouw verteld? Is de schutting daarnaast op.het moment dat we deze 100% hebben gefinancierd dan ons bezit. De nieuwe huurders mogen geen schade hieraan verrichten? Alvast bedankt voor jr antwoord.

Nee dat klopt niet als de schutting op de erfgrens staat zijn u en uw buren , de huidge huurders of de nieuwe samen verantwoordelijk voor het onderhoud en herstel van de schutting. Echter de vraag is nu of algehele vernieuwing zaak is van huurder of verhuurder. Het is namelijk geen klein herstel en verhuurder is tevens eigenaar ( in mandeligheid) van de oude schutting als deze op de efergrens staat. Mijns inziens is verhuurder gehouden mee te betalen aan vernieuwing daarom.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag