Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste rechtswinkel,

Ik weet niet meer wat ik moet doen, heb nog 1 week de tijd maar ga echt Niet betalen!

Mijn vrouw en ik zijn getrouwd op 9 januari 2018
Het jaar 2017 daarvoor woonde ze in de gemeente hoogezand had een uitkering en ieder jaar netjes de papieren ingevuld voor kwijtschelding gemeente belasting voor ophalen en legen van containers , ook in 2017 de kwijtschelding aangevraagd, en nu krijgen we een rekening over 2017 van 239 euro, in groningen hebben ze een reorganisatie gehad, daarom zijn ze te laat en waarschijnlijk zijn ze ook de aanvraag kwijt geraakt.
We hebben in july 2018 weer alle papieren ingevuld en opgestuurd, ze doen alsof hun neus bloed en we moeten betalen, mijn vrouw had dat jaar2017 gewoon een uitkering dus recht op kwijtschelding daar had ikzelf niets mee te maken. ze is werkeloos heeft geen inkomsten en ik ben de pineut ? is gemeente groningen eerlijk bezig ?

9 februari 2019, 19:00
Deel deze vraag


1 Reactie
Als ik het goed begrijp heeft u nu een beschikking gekregen voor uw vrouw om over 2017, de periode dat u niet gehuwd was, alle gemeentelijke lasten te betalen , ondanks dat zij in de jaren daarvoor in precies dezelfde situatie kwijtschelding heeft gekregen. Ik adviseer u in bezwaar te gaan tegen deze beschikking( let op de termijn waarbinnen dit mogelijk is! ), en u kunt vragen aan het Sociaal Raadsliedenwerk in Groningen om u daarbij kosteloos te helpen. Volgens internet kunt u terecht aan de Herman Colleniusstraat 18 in Groningen, telefoon 050 - 3126123
antwoord van rechtswinkel op 14 februari 2019, 11:48

heb de raad opgevolgd en wat blijkt:
gebeld 15 feb 11:48 Sociaal Raadsliedenwerk in Groningen is er niet meer en ze kunnen ons verder ook niet helpen.
Mijn vrouw heeft begin januari gebeld en alles uitgelegd aan de invorderingsambtenaar maar die zei tegen haar "gewoon betalen"! en verbrak de telefonische verbinbding!
Wie kan mij nog verder helpen ?

De schuld valt mogelijk binenn de gemeenschap , daar moet u eerst aandacht aan besteden en bovendien schort een bezwaar de verplichting van betaling niet op, dus is het wel raadzaam te betalen en in bezwaar te gaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik begrijp dit niet zo goed, moet ik aandacht besteden aan de gemeenschap van Groningen ?
Alles is toen al betaald, 125 euro extra voor het afvoeren van rommel uit de verhuizing naar de vuilstort in hoogezand, en daarna van hoogezand naar Hilversum verhuist, nu dus nog de extra kosten waar mijn vrouw gewoon kwijtschelding voor zou krijgen, ze hebben aan haar gevraagd om een loonstrookje van mijn inkomsten terwijl ik daar 100% buiten sta, ik heb mijn vrouw in augustus 2017 ontmoet en de aanvraag van haar was in maart dat jaar.
Waar zou ik bezwaar kunnen maken na de betaling van 239 euro ? we hebben ook nog 4 kinderen .
Ik heb geen idee wat ik moet doen, mijn idee is wachten op een rechtzitting maar dat is waarschijnlijk fout ?


Uw gemeenschap van huwelijk. \valt de schuld van uw vrouw erbuiten of erin? U kunt digitaaal bezwaar maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag