Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Ik ben een student aan de universiteit en heb omwille van omstandigheden met mijn huur verscheidene keren niet op tijd kunnen betalen. Ik heb deze huur echter wel na verwittiging door de beheerder betaald. Dit was ongeveer 1300€. Nadat ik bevestiging heb gevraagd (15 Januari) aan deze beheerder of er nog achterstand was hebben ze mij verteld dat ik nog even met de deurwaarder, van wie ik nog niets had gekregen, moest checken. Echter hebben ze wel bevestigd dat er geen verdere huurachterstand was.

Het blijkt dat er toch brieven zijn toegekomen van de deurwaarder die eerst 600€ incassokosten heeft gevraagd en hierna 1000€, deze kosten zijn met 400€ gestegen in een halve maand en zijn het dubbele van de kale huur van mijn kamer.

Hierbij is het postsysteem in het gebouw waar ik woon niet functioneel, waardoor ik de laatste 4 maanden (november tot begin februari) geen toegang had tot mijn postvak. Het was dus onmogelijk voor mij om op de hoogte te zijn van de initiële aanvraag van de deurwaarder.

Hierbij heb ik dus drie vragen:
Is het wel legaal om incassokosten bijna te dubbelen na een halve maand vertraging?

Aangezien het onmogelijk was voor mij om enige post te ontvangen, kunnen ze er dan van uitgaan dat ik deze wel heb ontvangen? (de postvak situatie is wel gedocumenteerd) Ik vraag dit omdat de kost-stijging in de tweede brief (1000€ incasso) een directe consequentie was van het niet betalen van de incasso kosten in de eerste brief.

Hoe kunnen er incasso kosten zijn als alle transacties via de beheerder zijn gegaan en nooit via de deurwaarder, waar ik niets van had gehoord tot twee weken na de feiten? De beheerder heeft mij ook nooit op de hoogte gebracht van het geld dat ook naar de deurwaarder moest.

Met vriendelijke groet en alvast bedankt!

Indien een (huur)vordering te laat zou worden voldaan, zouden, in beginsel nadat u in gebreke bent gesteld en u ook daarop niet zou hebben gereageerd, incassokosten in rekening kunnen worden gebracht. Van belang is dat een termijn van minimaal 14 dagen is gehanteerd voor de betaling. De hoogte van deze incassokosten volgt uit een bepaald besluit dat daarop van toepassing is. Uit de huurovereenkomst kunnen specifieke toepasselijke bepalingen voortvloeien. In beginsel zal de verhuurder ervan mogen uitgaan dat u op het adres waar u woonachtig bent ook post kan worden ontvangen. Als u wilt overleggen over uw zaak kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag