Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Op het parkeerterrein van een supermarkt ben ik een dag na het overlijden van mijn moeder aangereden door een vrouwspersoon. Nadat ik weer op mijn benen stond heb ik de vrouw aan willen spreken, om het een en ander verzekeringstechnisch af te handelen. Maar de vrouw vertrok, zonder zich over mij te bekommeren. Ik had gelukkig wel een foto van haar auto en kenteken gemaakt. Thuis bij mijn vader heb ik de politie gebeld. De politie is naar het huis van mijn vader gekomen en heeft melding gemaakt van het voorval. Na vertrek politie heb ik mij onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Het betreft hier niet mijn eigen huisarts. Diagnose: zware kneuzing. Ik heb kosten gemaakt. Tijdens het voorbereiden van de crematie van mijn moeder en tijdens de crematie zelf heb ik veel hinder ervaren van de kneuzing. Ik wil de veroorzaker van dit ongeval aansprakelijk stellen voor de geleden schade; ik heb immers kosten gemaakt. Ook wil ik haar aansprakelijk stellen voor het emotionele leed; ik heb hinder ervaren van de kneuzing tijdens de voorbereiding van de crematie van mijn moeder en tijdens de crematie zelf. Verder wil ik haar aansprakelijk stellen voor het verlaten van de plek des onheils, een onheil door haar veroorzaakt. Welke wetsartikelen kan ik gebruiken om de vrouw aansprakelijk te stellen op alle punten waar ik haar voor aansprakelijk wil stellen.

Geachte heer, mevrouw,

Uw vraag las ik. Ten eerste wil ik u condoleren met het verlies van uw moeder. En dat u dan ook nog eens wordt aangereden en de dader doorrijdt vind ik heel naar voor u.

Ik begrijp dat u al aangifte heeft gedaan? Dat is heel belangrijk. Zijn er ook getuigen van het ongeval geweest? Indien de dader namelijk ondanks dat het kenteken bekend is niet gevonden wordt, dan kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds. Daar zijn voorwaarden aan verbonden, namelijk dat u bij een onbekende dader binnen 14 dagen aangifte bij de politie doet. Ook moet u bewijzen dat u bent aangereden door een motorvoertuig. Vandaar dat het van belang is dat er een getuige is.

Ik adviseer u eerst even contact op te nemen met de politie. Wellicht hebben zij de dader al getraceerd. Indien deze niet te traceren is dan adviseer ik u om naar het Waarborgfonds te gaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag