Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij huren als Stichting een ruimte voor trainingen incl gas water licht. De eigenaar blijkt de gasrekening niet te betalen en nu is het gas afgesloten waardoor wij geen verwarming of warm water meer hebben. De energieleverancier heeft, na ons is verteld, nog een flinke vordering.
De eigenaar zegt het niet te kunnen betalen.
Wat zijn nu de rechten en plichten van ons als stichting en als huurders. Mogen wij afgesloten worden van gas en verwarming? Wat als de eigenaar niet betaald aan de energieleverancier? Zijn onze materialen veilig in de gehuurde oefenruimte? Wat moeten wij doen?

Dat is een gebrek aan het gehuurde en levert uiteindelijk na een ingebrekestelling, verzuim op en is reden het contract te ontbinden met schadevergoeding. Misschien kan de vordering voor de eigenaar worden voldaan maar dan dient u aankomende huurtermijnen te verrekenen met huurpenningen en dit ook aan te zeggen, of een huurprijsvermindering toe te passen tot het beloop van de achterstand , ook aangezegd, plus de extra vergoeding voor het aansluiten van de locatie. De vraag is natuurlijk wel of de verhuurder niet zodanig schulden heeft opgebouwd dat hij in een fase van faillissement of bewindvoering beland?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag