Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik ben op staande voet ontslagen omdat ik meubilair dat van mijn klant mocht worden weggegooid heb verkocht aan een opkoper en ik heb zelf de opbrengst gehouden. Ik heb bezwaar aangetekend, maar dit is niet geaccepteerd door mijn voormalige werkgever. Om aangifte te voorkomen heeft mijn ex-werkgever aangeboden om een bedrag van EUR 20.000,00 terug te betalen. Zij hebben aangegeven dit het geld niet van hen is maar dat zij dit gaan doneren aan een goed doel. Op de vaststellingsovereenkomst staat echter dat het een schadevergoeding voor gelden schade van klanten is. Ik moet deze week EUR 10.000,00 betalen en de andere helft in termijnen tot december 2019. Ik heb op dit moment geen werk en uitkering en heb kan de termijnen niet betalen als ik geen inkomsten heb. In de overeenkomst staat dat de werkgever zich het recht voorbehoudt om alles in 1 keer te incasseren zodra ik een termijn niet betaald heb. Wat moet ik doen? de overeenkomst tekenen of zijn er andere mogelijkheden?

Deze vraag is op basis van uw verhaal niet goed te beantwoorden. Of het ontslag op staande voet rechtsgeldig is, is de vraag?

Schadevergoeding 20 mille? -> er moet dan wel heel veel verkocht zijn.......

Bij ontslag op staande voet heeft u geen recht op WW. Misschien wel op bijstand. Ook heeft u bij ontslag op staande voet geen recht op de transitievergoeding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag