Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk als polikliniek assistent en heb een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De arbeidsduur is volgens werktijdenregeling geregeld. In januari 2019 geeft mijn werkgever aan dat ik in 2018 te weinig uren heb gewerkt maar wel de in de arbeidsovereenkomst vastgelegde uren betaald heb gekregen. De werkgever doet het voorstel om in 2019 deze zogenaamde min-uren te compenseren door inleveren van vakantie-en PLB uren, het inleveren van loon door een betalingsregeling, of door in 2019 extra te werken zonder loon. Ik heb half oktober 2018 mijn werkgever via de mail het volgende gemeld: "Aangezien er op dit moment geen diensten gepland staan voor mij en ik graag mijn overeengekomen uren wil maken, zou ik willen weten welke mogelijkheden er zijn om toch aan mijn uren te komen. Eventueel door inzet op andere poli's." Het gaat hier over de maanden oktober t/m december.Voldoende uren werden me echter niet aangeboden. Mijn werkgever vraagt nu aan mij hoe ik denk het urenprobleem van 2018 op te lossen? Het niet aanbieden van voldoende uren is volgens mij een werkgeversrisico. Ik ben van mening dat ik het probleem niet heb veroorzaakt en dus compensatie niet aan de orde is. Is dit juist? Ik werk graag en heb dit niet eerder meegemaakt. Mag de werkgever mij verplichten e.e.a.te compenseren? Wat is wettelijk toegestaan?
Bij voorbaat dank!

U heeft volkomen gelijk. Het te weinig inroosteren is een werkgeversrisico. De werkgever kan die minuren dan ook niet op u verhalen.

U werkt i neen ziekenhuis. De CAO Ziekenhuizen is dan van toepassing -> check die om te kijken of die een afwijkende regeling kent. voor zover mij bekend namelijk niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag