Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben na een dienstverband van ruim 16 jaar op staande voet ontslagen. Ik heb spullen waarvoor de klant toestemming heeft gegeven om deze af te voeren naar een afvalverwerker verkocht aan een opkoper in oud meubilair en aan oud ijzer boeren en heb de opbrengst zelf gehouden om advocaatkosten van een vechtscheiding mee te kunnen betalen. Mijn werkgever heeft een onderzoeksbureau in de arm genomen en ik ben door hen geconfronteerd met de bewijzen. Ik heb op 22/01 toegegeven voor EUR 10.000,00 verkocht te hebben aan een opkoper. Dat was voldoende reden voor ontslag op staande voet.
Om aangifte te voorkomen heb ik een gesprek gevoerd met de directie en omdat zij zelf ook niet op een rechtszaak zitten te wachten hebben zij een voorstel gedaan om EUR 20.000,00 schadevergoeding te betalen. De 2e EUR 10.000,00 is na mijn ontslag nog aan het licht gekomen door bezoeken aan oud ijzer boeren. van dit bedrag heb ik geen bewijs gekregen of ik dit ook daadwerkelijk heb ontvangen. Ik zeg dit omdat verhuizers ook regelmatig ijzer inleveren en dit ook niet aan mijn werkgever gaven, maar onderling verdeelden. Ik heb nu een vaststellingsovereenkomst ontvangen waarin staat dat ik EUR 20.000,- moet betalen als schadevergoeding die door mijn werkgever of klanten zouden zijn geleden. Mijn werkgever heeft echter aangegeven dat het geld niet van hen is en klanten zijn ook niet gedupeerd omdat zij minder kosten hebben moeten betalen voor de afvoer van oud meubilair.

Ik heb gisteren een mededeling gekregen dat mijn werkgever mij een fictieve schadevergoeding oplegt en deze verrekend met het uitbetalen van vrije dagen en vakantiegeld. Mijn vraag is of ik de vaststellingsovereenkomst moet ondertekenen of moet ik mijn werkgever aangifte laten doen
en hopen dat de schade meevalt. En moet ik bezwaar aantekenen tegen de fictieve schadevergoeding?

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Wanneer u akkoord gaat met de vaststellingsovereenkomst (VSO), dan betaalt u én de schadevergoeding én de gefixeerde schadevergoeding (waarschijnlijk 1 maandsalaris). Wanneer u een deskundig advocaat naar de zaak laat kijken, dan komt u er zeer waarschijnlijk (veel) beter vanaf.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag