Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb van de belastingdienst een dwangbevel ontvangen, terwijl de beroepsprocedure in deze zaak net is opgestart. Op het dwangbevel verwijst de belastingdienst mij naar de website rechtspraak.nl. als ik verzet aan wil tekenen. Op de website is niks te vinden. Ook een medewerker van het rechtspraak servicecentrum kan niets vinden op die website over het aantekenen van verzet. Is het in mijn geval handig om verzet aan te tekenen, omdat de beroepsprocedure net is opgestart en hoe teken ik dan verzet aan?

Beste vrager,

Dwangbevelen zijn listig. U moet ze betalen, met alle bijkomende kosten vandien. Doet u dat niet, dan kunnen invorderingsmaatregelen worden getroffen, zoals beslaglegging. U zegt dat in de betreffende zaak beroep is ingesteld; is daarbij ook uitstel van betaling gevraagd en gekregen? Zoniet, dan bent u mogelijk te laat. De enige mogelijkheid die u dan nog rest is overleggen met de Belastingdienst (Bd) en proberen alsnog uitstel te krijgen. Zorg dat u alle afspraken met de Bd hoe dan ook op schrift krijgt, anders heeft u geen bewijs als andere stellingen worden ingenomen.

Overigens raad ik u aan om de hulp van een belastingkundige in te schakelen. Fiscale procedures zijn echt specialistenwerk.

Succes ermee.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag