Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb een conflict met de belastingdienst en heb daarom de belastinginspecteur een mail gestuurd met een aantal vragen en mijn mening. De inspecteur heeft mijn mail, zonder mijn toestemming doorgestuurd naar een andere inspecteur. Had de inspecteur niet om mijn toestemming moeten vragen? Er bestaat toch zoiets als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ik weet dat de belastingdienst hier niet aan voldoet.

U schrijft de belastingdienst aan als organisatie, binnen deze organisatie worden uw gegevens gedeeld voorzover de processen dat vereisen. De AVG schrijft wel voor dat de wijze waarop gegevens verwerkt worden beschreven wordt, maar verbiedt het zeker niet om deze gegevens binnen een organisatie te verspreiden. Zelfs als de Belastingdiesnt zou voldoen aan de AVG kan uw correspondentie dus gedeeld worden.
Het wordt eventueel anders als u uitdrukkelijk besprokebn heeft dat de correspondentie vertoruwelijk is en niet gedeeld mag worden. Ik betwijfel overigens of een inspecteur zoń voorbehoud met u overeen zou willen komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag