Vraag

De buurman heeft een tuinman/hovenier die de mandelige haag met onze instemming heeft verwijderd. Hierbij heeft hij echter schade toegebracht aan onze eigendommen op ons erf. Wie is hiervoor aansprakelijk? De tuinman of zijn opdrachtgever, de buurman? Beide weigeren aansprakelijkheid. De buurman heeft geen beschadiging toegebracht, zegt hij. De tuinman zegt: de buurman heeft mij opdracht gegeven om de werkzaamheden zo uit te voeren als gedaan. Hij heeft mij niet geïnformeerd over kabels en leidingen in de grond op uw erf. Bij het uittrekken van de coniferen van de haag zijn er leidingen en kabels naast de haag in de grond op mijn erf kapot getrokken. De tuinman heeft geen verzekering . De buurman weigert eveneens herstel op eigen kosten omdat ook hij geen kennis had van de kabels en leidingen. Wat nu ?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 De tuinman is aansprakelijk. Als hij geen verzekering heeft kunt u hem persoonlijk aansprakelijk stellen als blijkt dat hij schade heeft aangericht. Ik adviseer u om fotos te maken van de schade en om niet een ander bedrijf de schade te laten herstellen, want dan vervalt de aansprakelijkheid van de tuinman.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm