Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Klopt het als ik zelf per direct ontslag neem dat ook mijn uitwerkmaand vervalt?

Dat klopt alleen wanneer er sprake is van een 'dringende reden'. In dat geval geldt er geen opzegtermijn. U kunt dan direct weg.

Een dringende reden is iets dat zo erg is, dat van u niet gevraagd kan worden daar nog 1 minuut langer te werken. B.v. de werkgever heeft u geslagen Of de werkgever heeft u seksueel geïntimideerd.

Is er geen sprake van een dringende reden, dan geldt een opzegtermijn van 01 maand. Neemt u die niet in acht, dan kan de werkgever aanspraak maken op een schadevergoeding.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nou het zit namelijk zo. Ik zat vanaf 16 nov thuis met een burn- out en heb voor mezelf de beslissing genomen om ontslag te nemen omdat ik niet meer in de nachtdienst wilde werken. Dus heb ik 21 dec per direct ontslag genomen. Nu weet ik dat ik eigenlijk een maand uit moet werken maar ik zat thuis en was niet in staat om die maand uit te werken. Maar ik heb eind januari geen salaris meer gehad terwijl ik in de ziektewet zat. Hun zeggen dus nee je hebt daar geen recht op want als je zelf ontslag neemt dan vervalt je uitwerkmaand.
Klopt dit?


Wanneer u op 21 december 2018 ontslag genomen heeft, dan moet u een opzegtermijn van 01 maand in acht nemen. De arbeidsovereenkomst eindigt dan op 01 februari 2019. Het hangt er dan ook vanaf wat u precies gezegd heeft?

Wanneer u tijdens ziekte zelf ontslag neemt, dan krijgt u geen loon meer. Ook zal het UWV geen ziekengeld toekennen. Men vindt dat namelijk een 'benadelingshandeling'. ook WW wordt dan een probleem.

Ik wijs u met nadruk op de laatste alinea van mijn vorige reactie. Ik denk dat het verstandig is dat u op korte termijn met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat spreekt. afhankelijk van uw inkomen/vermogen kunt u misschien ook aanspraak maken op gefinancierde rechtshulp -> zie de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag