Stel vraag

Particulier


In oktober ben ik gevallen op mijn werk, hierbij heb ik mijn enkelbanden gescheurd en vervolgens heeft mijn manager de keus gemaakt om mij naar de Eerste Hulp te sturen. Hierdoor heb ik een rekening gekregen van de zorgverzekering van ruim €200 i.v.m eigen risico, daarnaast heb ik ook nog kosten van de fysiotherapeut van €160 en kon mijn vakantie niet doorgaan en kreeg ik dit niet vergoed van mijn annuleringsverzekering. Nu zegt mijn werk dat ze niet aansprakelijk zijn omdat het geen bedrijfsongeval was, omdat ik mij verstapt hebt op de trap en zij dus niet aansprakelijk zijn.
Nu is mijn vraag of dit inderdaad klopt? Of moeten zij wel iets vergoeden?

Als u zich 'verstapt' heeft rijst de vraag wat daar de reden van was? Als u zich verstapt heeft omdat uw werkgever niet de nodige maatregelen heeft genomen dán is deze wél aansprakelijk voor uw letsel. Heeft de kneuzing niets met het werk te maken dan bent u zélf verantwoordelijk voor de schade. Heeft u nog vragen, stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Uit uw verhaal maak ik op dat u tijdens de verrichting van uw werkzaamheden bent gevallen en uw enkelbanden hebt gescheurd. U wordt nu met kosten geconfronteerd en uw werkgever stelt niet aansprakelijk te zijn. Volgens uw werkgever hebt u zich verstapt en is dit geen bedrijfsongeval.

De stelling van uw werkgever klopt niet. In artikel 7:658 lid 2 BW is neergelegd dat de werkgever jegens de werknemer aansprakelijk is voor de schade die de werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden lijdt. En hiervan is in uw geval sprake. Uw werkgever is niet aansprakelijk wanneer die kan aantonen dat de in artikel 7:658 lid 1 BW genoemde zorgplicht is nagekomen of de schade in belangrijke mate het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van uw zijde.

Oftewel: uw werkgever is in beginsel aansprakelijk. Stelt uw werkgever niet aansprakelijk te zijn? Dan moet uw werkgever bewijzen te hebben voldaan aan diens zorgplicht dan wel dat het ongeval het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag