Vraag

Beste heer/mevrouw
Thuis bij mij is door minderjarige meisje sieraden gestolen.Zij is voor de rechter geweest en de heb de zaak gewonnen.Nu wil ik de schade bij de ouders verhalen.Hiervoor moet ik naar de civiele rechter.
De vraag:
Hoe zijn de stappen verder.
Waar moet ik aanvragen om voor de rechter mijn schade te verhalen.
Moet ik een advocaat nemen, schade bedrag 8000 euro.
Ik weet niet hoe ik verder moet.
Graag uw reactie.

met vriendelijk groet,

Deel deze vraag

2 Reacties

Van belang is dat u de ouders aansprakelijk stelt en een vorderingsprocedure opstart tégen de ouders. U heeft daar geen advocaat voor nodig. Een jurist kan wel handig zijn. Desgewenst, kan ik u hiermee van dienst zijn. Heeft u nog vragen, stel ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Het bewijs van de onrechtmatige daad staat dus onomstotelijk vast , dat maakt de zaak een stuk gemakkelijker. In beginsel zijn de ouders aansprakelijk te stellen voor de gedraging van een kind onder de 14, daarboven ook tot het 16e jaar maar onder verzwaarde omstandigheden. De ouder is niet aansprakelijk als hem niet kon worden verweten het kind niet te hebben belet. Ik kan u helpen met het opstellen van een goede brief uit aansprakelijkstelling.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm