Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Op 8-8-19 hebben wij een huurcontract getekend voor een vrije sector appartement. Wij lieten hier een sociale huurwoning in A'dam Centrum voor achter, en zijn nu het dubbele kwijt aan huur per maand. Dit huurcontract is minimaal voor 1 jaar.

Gelijk in de 1e week dat wij daar woonden kregen wij te maken met overlast van de bovenburen; gestamp boven ons hoofd, emmers water met bleek en rotzooi over het balkon. Wij zijn naar de bovenburen toe geweest om ons voor te stellen en aan te spreken op de overlast maar kregen de deur in ons gezicht.

15-8-18 heb ik de 1e klacht over de bovenburen naar de woningbouw gemaild. 6-9-19 werden wij eindelijk een keer gebeld door de meneer die daarover gaat, wij zaten op dat moment in het ziekenhuis. Mijn man heeft toen aangegeven het nog even aan te willen kijken omdat hij niet meteen als zeikerd weggezet wilde worden en tevens omdat hij het gesprek zo snel mogelijk wilde afronden, niet slim, maar helaas.

In de maanden die volgden hebben wij steeds meer overlast ervaren. Op een gegeven moment was het zo erg dat we maar weer contact met de woningbouw hebben opgenomen, diezelfde meneer heeft ons toen verteld dat wij eerst via buurtbemiddeling aan de slag moesten, dat hebben wij gedaan, buurtbemiddeling is geweest maar de bovenburen willen niet meewerken, ook zij kregen de deur in het gezicht.

Ondertussen hebben wij ook andere buren gesproken en blijken onze bovenburen al jaren overlast te veroorzaken, niet alleen qua geluid, maar ook is er een incident geweest waar een mes bij betrokken was, van een andere buurman is de voorvork van zijn fiets doorgezaagd, waardoor hij lelijk ten val is gekomen, van weer een andere buurman is de dochter uitgescholden en bedreigd, etc etc.
Wij zijn volgens onze buren sowieso al het 5e gezin wat wil vertrekken door dit gezin.

Vorige week is mijn man naar de woningbouw geweest en kwam erachter dat er de problemen met deze familie wel degelijk bekend zijn. Al jaren. Zelfs al vanuit de tijd dat het pand bij een andere woningbouw in beheer was en dat het nog sociale woningbouw was. In de tussentijd is het pand gerenoveerd en worden vrijgekomen woningen via de vrije sector verhuurd.

Nu hebben wij een andere woning gezien, die eind deze maand vrij komt, van dezelfde woningbouw, alleen in een andere plaats, waar wij dolgraag naar toe zouden willen; wij willen nl. niet langer hier blijven wonen, sowieso vanwege de overlast, maar ook omdat wij ons niet veilig meer voelen.

Nu zijn onze vragen:
1. Had de woningbouw de reeds bekende overlast van tevoren aan ons moeten melden, zodat wij een keuze hadden gehad?
2. Kunnen wij, gezien de omstandigheden, het huurcontract van de huidige woning eerder laten ontbinden of om laten zetten naar een andere woning?
3. Kunnen wij de woningbouw aansprakelijk stellen voor de kosten die wij nu weer moeten maken om te verhuizen?

Bij voorbaat dank voor uw hulp.

U moet eerst de verhuurder aanspreken op het gebrek ( want dat is het ) of het bedrog of dwaling, immers men had u moeten waarschuwen . U moet de kans op herstel geven , maar uit uw informatie blijkt eigenlijk al dat er weinig mogelijkheden zijn anders dan de buren uit huis te zetten en hun overeenkomst te ontbinden. Overigens kan dat wel. De situatie ligt moeilijk omdat u verhuurder nodig heeft om de andere woning te betrekken dus zal juridisch toch vast moeten komen te staan dat er aan hun zijde fouten zijn gemaakt waarvoor zij aansprakelijk zijn. Het verzuim dient in te treden. Voor de zekerheid dus de brief gemotiveerd het gebrek en een zekere vergunning van tijd om het probleem op te lossen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag