Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,
De gemeente heeft bij ons schriftelijk toegezegd dat wij voldoende bewezen hebben dat de grond die wij in gebruik hebben is verjaart en dat wij daar eigenaar van zijn geworden (Zo staat het letterlijk in de brief).
Bij de brief zat een 'overeenkomst inhoudende een verklaring van verjaring'.
Het advies in de brief gedateerd op 21 januari 2019 was deze te ondertekenen zodat er in de toekomst niet weer verwarring zou ontstaan.
Nu krijg ik van de week een brief binnen dat we binnen 2 weken deze overeenkomst moeten ondertekenen anders behoudt de gemeente zich het recht om het aanvankelijke voorstel te wijzigen.
Dit vind ik vreemd. Kunnen zij dit doen?

Als er sprake is van verjaring dan hoeft er geen nadere overeenkomst te worden opgesteld, tenzij er nog zaken geregeld moeten worden. Verjaard is verjaard. Welk voorstel doet de gemeente nu?
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Om verwarring in de toekomst te voorkomen, zou u er goed aan doen om de verjaring door een notaris middels een akte van verjaring in de openbare registers van het Kadaster te laten inschrijven. Als dit de bedoeling van de gemeente is en zij de notariƫle kosten voor haar rekening neemt, dan kan het zeker geen kwaad als u de overeenkomst ondertekent.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag