Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werk brengt met zich mee dat we geen werkoverleg kunnen hebben met het hele team tijdens werktijd. Werkoverleg moet dus buiten werktijd plaatsvinden. Wij krijgen hiervoor tijd voor tijd vergoeding.

Het werkoverleg vindt ca 4x per jaar plaats.

Mag de werkgever mij verplichten deze werkoverleggen bij te wonen?
Wat als ik die dag een roostervrije dag heb of een verlofdag? Kan hij mij dan ook verplichten buiten de werktijd wel te verschijnen?

Ja, de werkgever kan u verplichten bij dit werkoverleg aanwezig te zijn. Immers tijdens werktijden is dit onmogelijk. Zo schrift u zelf.

Wanneer het werkoverleg lang van te voren gepland wordt, dan mag de werkgever verlangen dat u hiermee rekening houdt. (uitzonderingen daargelaten) Wordt het werkoverleg gepland op een al eerder ingeplande vrije dag, dan hoeft u niet te verschijnen. In dat geval gaat de vrije dag voor.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankuwel, en wat als het werkoverleg plaatsvindt op een roostervrije dag? Dan ben ik ook niet verplicht om te komen? werkoverleggen worden voor gehele jaar vastgelegd.


Wanneer de dag van het werkoverleg vaststaat, dan moet u de (rooster)vrije dagen daar omheen plannen. In het andere geval zou er nooit een werkoverleg met het voltallige personeel kunnen plaatsvinden. U mag de (rooster)vrije dag/uren dan op een andere dag opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag