Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer, geachte mevrouw,

Ik ben 68 jaar oud en krijg een AOW-pensioen van de SVB voor een alleenstaand, omdat mijn vrouw in 2004 is overleden.
Ruim drie jaar geleden heb ik een vrouw in mijn geboorteland leren kennen en zijn aldaar getrouwd. De bedoeling is dat mijn vrouw eind dit jaar of begin volgend jaar naar Nederland zal komen, omdat ze eerst moet slagen voor de inburgeringsexamen bij de Nederlandse ambassade in haar woonland om naar Nederland te kunnen komen.
Ik heb mijn huwelijk wel aan aan de SVB doorgegeven, maar door triste omstandigheden niet binnen de vereiste termijn. Hierover kreeg ik twee brieven van de SVB: een brief over een boete, de andere brief over terugbetaling van de teveel ontvangen AOW. Een totaal van bijna
€17.000,00.
Hoewel mijn vrouw nog steeds bij haar moeder in het buitenland woont en door mij wordt onderhouden, omdat ze geen bron van inkomen heeft, beschouwt de SVB dit als samenwonen. Desgevraagd telefonisch, was het antwoord van de SVB dat ons huwelijk in het buitenland heeft de intentie om in de toekomst samen te gaan wonen, ook al woont mijn vrouw nog in het buitenland.
De SVB verwacht van mij binnen zes weken een schriftelijke reactie over de boete en een bezwaarschrift over de teveel ontvangen AOW.
Graag wil ik van u weten wat ik hierover moet schrijven naar de SVB.

Met vriendelijke

U zal moeten aantonen dat er mogelijk geen in Nederland rechtsgeldig huwelijk is als het nog niet in Nederland is bestendigd. Verder lijkt het me dat de termijnoverschrijding ertoe kan doen, en dient er onderzoek te komen in de rechtspraak om deze zaak te toetsen en uw bezwaar goed vorm te geven. Overigens is de intentie van samen wonen nog geen samenwonen! U dient te bewijzen dat uw vrouw ergens anders verblijft .

Beoordeel dit antwoord:

Beste Monique,
De sanctionerende overheid heeft hier toch de bewijslast?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag