Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


mijn moeder heeft op mijn 17de mijn spaargeld van mijn spaar rekening afgehaald toen ik bij mijn vader ben gaan wonen. op mijn 19de ben ik hier achter gekomen en heb haar hiermee geconfronteerd. ze gaf toe dat ze het geld eraf had gehaald en dat ze het niet terug wilde geven.

de spaar rekening staat op mijn naam en zij heeft haar taak als bewindvoerder dus niet goed uitgevoerd. Nu heb ik de bank al benaderd maar zij kunnen niks voor mij betekenen, ook aangifte doen was niet mogelijk omdat het zo gecompliceerd is. Mijn vraag is dus: als ik een rechtszaak zou starten, heb ik dan überhaupt kans om te winnen? voor welke dingen kan ik haar aanklagen en wat is belangrijk om aan informatie te verzamelen?

Ja en echt gecompliceerd is het ook niet . Uw moeder : hoe heeft zij het geld uitgegeven,, aan zichzelf, of voor uw scholing ? Dat zou nog een struikelblok kunnen zijn. Ook van belang is met welk doel is gespaard voor u .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het geld wat op de rekening stond heb ik zelf altijd voor gespaard. Daar zit geen cent van haar tussen. Ze heeft het geld van mijn rekening gehaald omdat ze boos op me was omdat ik bij mijn vader ben gaan wonen... Geen geldige reden dus. Verder heeft ze dus ook niks van mijn geld aan mij uitgegeven. Of ze het zelf ergens aan uit heeft gegeven, geen idee?


En is de relatie slecht of kan het verbeteren , want in dat geval zou ik zelf niet kiezen voor een rechtszaak ( verzoek kantonrechter) of aangifte, maar eerder bemiddeling buiten de rechter om . Misschien is het bedrag te groot en kan er afbetaald worden? Een jurist zou een brief kunnen opstellen om mee te beginnen .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb haar de kans gegeven om het geld terug over te maken en dan gewoon zand erover. Maar dat doet ze niet dus dan maar the hard way. Mijn moeder daagt me uit omdat ze me te zwak vind om maatregelen tegen haar te nemen. De bedoeling is gewoon dat ik mijn geld terug krijg en wat onze relatie betreft, die kan niet meer verbeterd worden helaas...



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag