Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


tijdens het hardlopen, in het donker ,binnen de bebouwde kom (wel straatverlichting),ik liep op de linker weghelft (tegen het verkeer in)
Ik ben frontaal op de fietser (elektrisch) gebotst .
Fietser had verlichting aan,ik had een wit T shirt aan.
Fietser materiƫle schade, ik zelf kaak gekneusd heb al dokterskosten gemaakt.
Wie is er schuldig ?
Kan ik de fietser aansprakelijk stellen voor de gemaakte en nog te maken kosten?
b.v.d.

U als 'langzaam' verkeer gaat u boven 'snel' verkeer, dat is wettelijk zo geregeld. De fietser is dan ook aansprakelijk voor uw geleden schade, zoals uit uw verhaal blijkt. Om de juiste vaststelling te maken, zijn nadere vragen nodig welke ik u kan beantwoorden als u mij direct benaderd. Heeft u nog vragen, stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Om een concreet antwoord te kunnen geven op uw vraag is het van belang om meer informatie te hebben over de verkeerssituatie. In artikel 4 RVV is namelijk opgenomen dat voetgangers het trottoir of het voetpad moeten gebruiken. Bij het ontbreken daarvan gebruiken zij het fietspad of het fiets/bromfietspad. Of zij gebruiken de berm of de uiterste zijde van de rijbaan, indien ook een fietspad of een fiets/bromfietspad ontbreekt.

In deze situatie is artikel 6:162 BW van toepassing. U zult de fietser op grond van dit artikel aansprakelijk moeten stellen. Let wel: op grond van artikel 150 Rv draagt u de bewijslast. U zult moeten aantonen welk verwijt de fietser gemaakt kan worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag