Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Momenteel ben ik nog als plantmanager werkzaam in een middelgroot bedrijf.
Mijn leidinggevende is de algemeen directeur van een moederbedrijf.

Vorig jaar heb ik een contract ontvangen voor bepaalde tijd. Deze is nogmaals verlengd voor een bepaalde tijd tot eind maart.

Ik heb de volgende vraag:
Zolang ik gewerkt heb, heb ik nooit een funktioneringsgesprek of beoordelingsgesprek gehad.
Tijdens het eerste arbeidscontract met bepaalde tijd heb ik ook een werkgeversverklaring gekregen, dat bij goed functioneren het contract omgezet zou worden naar onbepaalde tijd. Verder geen gesprek, wel om gevraagd.
Ook tijdens het 2e contract voor bepaalde tijd geen gesprek gehad ivm funktioneren en 1 dag voor het kon (30dgn voor einde contract) heb ik bericht ontvangen dat mijn contract niet wordt verlengd.
Kan dit zo maar?

Ik denk hierbij aan de beginselen van de goed werkgeversschap ( vertrouwens, motiverings en zorgvuldigheidsbeginsel) binnen het arbeidsrecht.

En als dit zo is, wat kan ik er aan doen?

Tenzij uw werkgever zich daartoe contractueel heeft verplicht, hetgeen zou kunnen blijken uit de verklaring maar wat ik niet aanneem, is uw werkgever in beginsel niet gehouden de tijdelijke arbeidsovereenkomst te verlengen. Zoals u weet dient de werkgever het niet voortzetten ook minimaal een maand van te voren aan te zeggen (hetgeen kennelijk gebeurd is), aangezien hij anders een aanzegvergoeding verschuldigd wordt. Het feit dat er nimmer functionerings- of beoordelingsgesprekken zijn gevoerd, is uiteraard niet bepaald netjes. Maar dit verschaft u niet automatisch recht op een contract voor onbepaalde tijd. Ik adviseer u wel naar de beweegredenen te vragen om de overeenkomst niet te verlengen. Daar hebt u uiteraard recht op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag