Vraag

Ik heb een vordering op een spaanse verzekeraar op basis van een schade uit een verkeersongeval, waarbij de schade is getaxeerd en gemaakt.
De nederlandse representant stuurt verzoeken om toestemming tot uitbetaling aan de Spaanse verzekeraar, maar die geeft geen response.
Op mijn email direct aan de verzekeraar wordt ook niet gereageerd.
De schade is gerepareerd de nota ad € 907 is toegestuurd. Wat kan ik bewerkstelligen qua rechtspraak om de spaanse verzekeraar tot uitbetaling te dwingen.

Deel deze vraag

3 Reacties

Is de aansprakelijkheid door de Spaanse verzekeraar aanvaard en onbetwist? Regelt uw eigen verzekeraar dit niet voor u? Als alles duidelijk is kunt u een Europees betalingsbevel uitvoeren.https://e-justice.europa.eu/content_order_for_payment_procedures-41-nl-nl.do?member=1

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Neemt u eens contact op met het Waarborgfonds. Op deze pagina vindt u meer informatie, mogelijk dat de tweede geschetste situatie op u van toepassing is: https://waarborgfonds.vereende.nl/schade-in-het-buitenland.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Ter aanvulling, het Europees Betalingsbevel (EBB) kan in deze niet gebruikt worden omdat het gaat om een 'vordering uit een niet-contractuele verbintenis'. Deze vorderingen zijn specifiek van het EBB uitgesloten.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm