Stel vraag

Particulier


Ik heb een vordering op een spaanse verzekeraar op basis van een schade uit een verkeersongeval, waarbij de schade is getaxeerd en gemaakt.
De nederlandse representant stuurt verzoeken om toestemming tot uitbetaling aan de Spaanse verzekeraar, maar die geeft geen response.
Op mijn email direct aan de verzekeraar wordt ook niet gereageerd.
De schade is gerepareerd de nota ad € 907 is toegestuurd. Wat kan ik bewerkstelligen qua rechtspraak om de spaanse verzekeraar tot uitbetaling te dwingen.

Is de aansprakelijkheid door de Spaanse verzekeraar aanvaard en onbetwist? Regelt uw eigen verzekeraar dit niet voor u? Als alles duidelijk is kunt u een Europees betalingsbevel uitvoeren.https://e-justice.europa.eu/content_order_for_payment_procedures-41-nl-nl.do?member=1

Beoordeel dit antwoord:

Neemt u eens contact op met het Waarborgfonds. Op deze pagina vindt u meer informatie, mogelijk dat de tweede geschetste situatie op u van toepassing is: https://waarborgfonds.vereende.nl/schade-in-het-buitenland.

Beoordeel dit antwoord:

Ter aanvulling, het Europees Betalingsbevel (EBB) kan in deze niet gebruikt worden omdat het gaat om een 'vordering uit een niet-contractuele verbintenis'. Deze vorderingen zijn specifiek van het EBB uitgesloten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag