Vraag

Ik woon samen met mijn vriend in zijn koophuis. We hebben 2 kinderen. 2 jaar geleden hebben we een samenlevingscontract afgesloten eigenlijk alleen voor het nabestaandenpensioen. Nu wil ik graag dat we dat completiseren maar hij wil geen alimentatieplicht en ook geen huis en inboedel op beider naam. Ik voel me in mijn positie erg afhankelijk en onzeker. Ik bouw zo niks op. En bijna mijn gehele uitkering gaat naar de kinderopvang en andere kosten. Onze huishoudelijke uitgaven zijn ook niet eerlijk verdeeld. Ik voel me hier dus ook niet lekker bij. En als we nu de huishouding naar rato gaan betalen wat hoort er dan voor mij wel en niet bij aangezien het huis op zijn naam staat? Het is nogal een wirwar.

Ik zou graag jullie visie horen en wat ik zou kunnen doen. Op dit moment neig ik ook naar stoppen met de relatie. Hij is zo ontwijkend en niet open.

Deel deze vraag

1 Reactie

Indien de relatie wordt beeindigd is uw vriend wettelijk verplicht om alimentatie te betalen. Wat de inboedel betreft wordt dan toebrdeelt aan degene die heeft betaald. Dus als u kunt aantonen dat u heeft (mee) betaald dan moet dat in een eventuele verdeling worden meegenomen. Ik advi

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm