Vraag

Ik ben (al 11 jaar) chefkok bij het bedrijf waar ik werk. Vorig jaar maart is het bedrijf overgenomen.
Ik heb een contract voor 38 uur en nu plotseling sinds januari word ik voor minder dan 38 uur ingeroosterd, met daarbij de mededeling dat vanaf heden het rooster leidend is. Ook als ik uit eigen beweging en naar eigen inzicht vanuit mijn functie voldoende uren per week ga werken en dit invul op het daartoe bestemde formulier worden uitsluitend de geroosterde uren ingevuld (in een uren-registratie-systeem) en bouw ik dus per saldo min-uren op die bovendien van mijn vakantiedagen worden afgetrokken (dit gebeurd automatisch in betreffende systeem). Ik heb ong. een maand geleden een mail gestuurd dat ik dit onacceptabel vind en beschikbaar ben voor werk voor 38 uur per week. (Onvoldoende werk is overigens geen argument want een andere collega werkt ruimschoots meer dan 38 uren in hetzelfde bedrijf in de keuken per week). Een week geleden heb ik met mijn werkgever een gesprek gehad en heeft hij toegezegd dat hij me weer voor 38 uur inroostert. Vooruitlopend hierop heb ik dezelfde week alvast gezorgd dat ik ondanks het rooster 38 heb gewerkt. Nu doet zich de situatie voor dat deze betreffende week weer niet de juiste uren zijn ingevoerd (maar uitsluitend de roosteruren) en ik voor komende periode weer niet voldoende uren ben ingeroosterd. Mij lijkt dat handelswijze van mijn werkgever niet kan, vraag is nu hoe hiermee om te gaan.

Deel deze vraag

1 Reactie

2 U heeft helemaal gelijk. Ik zou de werkgever per brief (bewaar kopie) of e-mail aan de afspraken herinneren. Ook kunt u zeggen dat na bedrijfsovername het oude contract op de oude voorwaarden moet worden overgenomen.

Blijft de werkgever het fout doen, ga dan zsm naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm