Vraag

Ik heb net een huis gekocht. Hier ga ik een uitbouw plaatsen. De buurman is er niet blij mee en er is niet mee te praten. Het regenwater van zijn balkon komt via zijstukje pijp in mijn regenpijp. Deze pijp moet weg ivm aanbouw. Kan ik hem dat mededelen dat hij voor zijn eigen afvoer moet zorgdragen? Ik weet niet wat hierover in het verleden is afgesproken, maar doet het er uberhaupt toe, ik heb daar als nieuwe eigenaar niets over afgesproken. Wil niets doen wat niet mag, de man heeft al voor een bouwstop gezorgd. Bvd

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Van belang is dat u beiden in gesprek blijft want deze bouwstop kan voor veel financiële narigheid zorgen. Doordat u de nieuwe eigenaar bent geworden van de woning heeft u ook - de afspraken van de vorige bewoner met de buurman - overgenomen/gekocht. U zult dan ook beiden het waterafvoerprobleem moeten oplossen. Het plaatsen van de uitbouw mag geen hinder opleveren aan de buren, tenzij u daar beiden goede en duidelijke afspraken over maakt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 check ook uw eigendomsbewijs of er een erfdienstbaarheid is gevestigd voor waterafvoer. Indien dat het geval is, zult u voor een nieuwe afvoer zorg moeten dragen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm