Vraag

Gmorgen heb een kind met een nederlandse man die getrouwd is kan hij mijn kind erkenen en tot nederlander maken

Deel deze vraag

5 Reacties

1 Een man die getrouwd is of een geregistreerd partnerschap heeft met de moeder van het kind, is automatisch (wettelijk) de vader. In andere gevallen kan hij het kind erkennen kosteloos bij de gemeente

Door de erkenning is de vader nog geen wettelijke vertegenwoordiger van het kind. Daarvoor moet hij eerst het ouderlijk gezag aanvragen. De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt een akte van erkenning op. Erkenning kan bij iedere gemeente in Nederland. Ook als de betrokkenen niet in die plaats wonen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Ik begrijp dat u niet de Nederlandse nationaliteit hebt en dat de vader gehuwd is met iemand anders. Desondanks kan de vader het kind erkennen. Het kind krijgt dan ook de Nederlandse nationaliteit. Erkenning kan plaats vinden afhankelijk in welk land het zich bevindt.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dank u weet u welke stukken nodig zijn voor de erkening en nederlandse nationaliteit
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/erkenning-kind/vraag-en-antwoord/kind-erkennen-voorwaarden Op deze site kunt u nadere informatie vinden, succes hiermee.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
De vraag is waar u woont. Als dat in het buitenland is gelden die regels . Het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit vindt dan automatisch plaats.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm