Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Goedemorgen,

5 weken ben ik mijn inziens geheel ten onrechte aangehouden bij een supermarkt voor diefstal.

De politie werd erbij gehaald en in hun bijzijn kreeg ik een papier met een winkelverbod van de filiaalmanager uitgereikt.

Daarna werd ik meegenomen door de politie. Op het bureau heb ik mijn verhaal verteld, is er een proces-verbaal opgemaakt. Dit alles duurde 2 uur en na overleg met de hulp officier en ondertekenen van het proces-verbaal mocht ik naar huis. Bij het verlaten van het politiebureau werd mij verteld dat de hulpofficier druk was en dat ik die week bericht zou ontvangen wat de uitkomst zou zijn.

Gisteren ontving ik een brief van stichting SODA of ik € 181.00 aan aansprakelijkheid wil betalen. Dit vond ik zo intimiderend dat ik deze direct heb overmaakt.

Ik ben nog nooit met justitie in aanraking geweest en heb geen idee wat ik nu moet verwachten.

Mij vraag aan u is:
1. hoe lang duurt het voordat je bericht krijgt van de politie over welke stappen ze gaan ondernemen.
2. Mag de stichting SODA je zomaar een boete opleggen zonder dat je daarvoor op voorhand in kennis van bent gesteld.
3. Ik weet de naam niet meer van de verbalisant en hulpofficier, noch heb ik een kopie/verslag og iets dergelijks ontvangen en weet daarom niet bij wie ik moet wezen om navraag te doen.

Ik hoop dat u mij iets meer duidelijk kan geven want deze onzekerheid hangt als een donkere wolk boven me.

Als u op heterdaad bent aangehouden vanwege winkeldiefstal is de opgelegde boete terecht. Is dit niet het geval, dan kunt u hierin bezwaar maken. Als de officier van Justitie géén vervolging inzet dán zult u niet worden voorgeleid aan de rechter en krijgt u daar nader bericht over.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag