Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste lezer,

Op zaterdag 12 januari 2019 had ik een aanrijding in Zeist.
De tegenpartij kwam van rechts maar reed op de verkeerde helft van de weg.
Hierdoor kon ik de tegenpartij niet zien aankomen.
Daarnaast reed de tegenpartij ook te hard.
De politie is gebeld maar niet ter plaatste gekomen.

Als de tegenpartij aan de juiste kant van de weg en/of de maximale toegestane snelheid had gereden had er geen aanrijding plaats gevonden.

Mijn auto was WA-verzekerd en mijn verzekering heeft in eerste instantie aangegeven dat de tegenpartij 100% verantwoordelijk is voor de aanrijding vanwege het feit dat deze links reed.
Later is gesproken over een gedeelde aansprakelijkheid en onlangs ontving ik een brief met de volgende tekst:

“Wij vinden dat u tegenpartij een verwijt valt te maken.
Uw tegenpartij reed niet volledig rechts.
De fout van uw tegenpartij heeft bijgedragen aan het ontstaan van de aanrijding.
Wij hebben de verzekeraar van uw tegenpartij een betaling gedaan.
Deze betaling staat los van de schuldvraag of de mate van schulddeling.
Deze discussie voert u zelf met de verzekeraar van uw tegenpartij. Wij sluiten het schadedossier.”

Ik heb de tegenpartij aansprakelijk gesteld maar deze wijst alle aansprakelijk af vanwege het feit dat hun verzekerde van rechts kwam.

Mijn Peugot 306 is total loss en ik heb een nieuwe moeten aanschaffen.
Daarnaast heeft mijn partner welke op het moment van het ongeval bijrijder was nog elke dag hoofdpijn en nekklachten en mogelijk een whiplash opgelopen

Inmiddels heb ik de desbetreffende Peugot naar de sloop gebracht waar ze onder de indruk waren van de schade. De volledige neus van de auto is ontzet en dat schijnt niet zomaar te gebeuren en zeker niet bij een aanrijding waar 30 km/p uur is gereden.

Er is geen schade expert naar de auto komen kijken en ook is er niemand komen kijken naar de plaats waar het ongeval heeft plaatsgevonden.

Ik heb de tegenpartij nooit kunnen zien aankomen omdat deze links en daardoor achter geparkeerde auto’s reed. Omgedraaid telt dit ook: Omdat de tegenpartij aan de verkeerde kant van de weg en hierdoor achter geparkeerde auto’s reed kon deze mij niet zien aankomen. Dit is op de plaats van het ongeval duidelijk waar te nemen.

De tegenpartij heeft op het schadeformulier aangegeven dat ze op de verkeerde kant van de weg reed. Ook heb ik foto’s waarop dit duidelijk is te zien.

Ik vind het heel onredelijk dat de tegenpartij welke te hard en aan de verkeerde kant van de weg reed, en dus duidelijk fout was, wegkomt met het feit dat ze van rechts kwam en dat ik met een hele hoop ellende achterblijf.

Mijn verzekering schrijft: Wij vinden dat u tegenpartij een verwijt valt te maken...
Ik denk dit zelf ook maar heb geen geld voor juridische hulp.
Ik denk dat de verzekering van de tegenpartij dit weet (omdat ik de verzekering zelf heb aangeschreven) en hier gebruik van maakt.

Waar kan ik hulp krijgen met een professionele brief naar de verzekering van de tegenpartij in de hoop dat ze dit misschien serieuzer nemen.

Rechts heeft wel voorrang, máár mag dat niet nemen. Als het u schikt mag u mij direct benaderen voor het opstellen van een juridisch schrijven.

Beoordeel dit antwoord:

Ik heb uw verhaal gelezen. Als ik het goed begrijp dan stelt u dat het ongeval dat u is overkomen is ontstaan door de volgende omstandigheden:

1. De andere autobestuurder reed te hard.
2. De andere autobestuurder reed op de verkeerde weghelft (artikel 3 lid 1 RVV).

Aan de andere kant stelt de verzekeraar van de andere bij het ongeval betrokken auto dat u voorrang moest verlenen (artikel 15 lid 1 RVV).

Het is nu de vraag wie aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeval. Dit hangt af van de vaststaande feiten. Waar vond de botsing nu exact plaats? Wat hebben partijen op het aanrijdingsformulier ingevuld? Is het aanrijdingsformulier wederzijds ondertekend? Zijn er misschien getuigen? Op basis van de huidige informatie rust de bewijslast op u op grond van artikel 150 Rv.

Ik adviseer u om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Een letselschadeadvocaat heeft namelijk verstand van het aansprakelijkheidsrecht en uw bewijspositie. De letselschadeadvocaat kan u kosteloos bijstaan in de buitengerechtelijke fase. Maar kan ook procederen als dat noodzakelijk is. Bijvoorbeeld via een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand).

Daarnaast kan een letselschadeadvocaat uw partner direct helpen bij het verhalen van diens (letsel)schade. Want die schade komt sowieso voor vergoeding in aanmerking. Als inzittende kan uw partner een vergoeding van diens schade krijgen via de WAM-verzekering die op uw auto was afgesloten ten tijde van het ongeval.

Mocht u vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Goedemorgen,

Ik las uw verhaal. Allereerst wil ik u, en met name uw partner, sterkte wensen met het herstel.
Geen enkel ongeval is hetzelfde. De door u beschreven situatie is complex en het is voor mij dan ook lastig hier in een paar zinnen een sluitend antwoord op te geven. Graag zou ik daarom persoonlijk met u in contact komen om de situatie eens goed door te spreken. Als belangenbehartiger voor slachtoffers van ongevallen kan ik, als jurist, u, gegarandeerd kosteloos, juridische bijstand verlenen en helpen met het verhalen van uw kosten en de door u geleden schade.

Aandacht, begrip en communicatie zijn hierbij altijd mijn uitgangspunt.

Mocht u hieraan behoefte hebben, neem dan contact met mij op. Ik sta u graag te woord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag